Ferrari duble yaptı! Avustralya'da zafer Tifosilerin!

Max Verstappen'in yarış dışı kaldığı Formula 1 Avustralya Grand Prix'sinde Ferrari duble yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ferrari duble yaptı! Avustralya'da zafer Tifosilerin!

Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı Avustralya'da gerçekleşti. Yarışa birinci sırada başlayan Max Verstappen, sağ arka lastiğinde yaşadığı sorun sebebiyle üçüncü turda yarış dışı kaldı. Verstappen, sağ tekerinde yangınla pit alanına ulaşmayı başarırken, Ferrari bu yokluğu olabilecek en iyi iekilde değerlendirerek duble yaptı.

Geçtiğimiz yarışta apandisit ameliyatı sebebiyle yer alamayan İspanyol pilot Carlos Sainz, yarışı birinci sırada tamamlarken, Charles Leclerc de ikinci sırayı alarak Ferrari adına dubleyi tamamladı. Ferrari'yi iki Mclaren pilotu Lando Norris ve Oscar Piastri takip ederken, Verstappen'in yokluğunda tek Red Bull pilotu olarak yarışan Sergio Perez, yarışı beşinci sırada tamamladı.

Ferrari duble yaptı! Avustralya'da zafer Tifosilerin!

ŞAMPİYONLAR YARIŞ DIŞI

Formula 1 Avustralya Grand Prix'si 2017'den beri şampiyonluğu paylaşan Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in yarış dışı kalmalarıyla dikkat çekti. İyi bir start alan ve yarışa önde başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, üçüncü turda yarış dışı kalırken, bir tur sonra da Mercedes pilotu Lewis Hamilton motor sorunu sebebiyle yarıştan çekildi. İki şampiyonun yarış dışı kalmasıyla yarışa devam eden şampiyonluk sahibi tek pilot Fernando alonso oldu. Mercedes bir büyük şoku da son turda yaşadı. Russell, yedinci sırada giderken kaza yaparak yarış dışı kaldı.

KOLTUKSUZ SAINZ ZAFERE ULAŞTI

Ferrari'nin 2025 için Lewis Hamilton ile anlaşmasından sonra önümüzdeki sezon için henüz bir koltuğu olmayan Carlos Sainz, yarışın üçüncü turunda aldığı liderliği yarış sonuna kadar koruyarak zafere ulaştı. Sainz, bu performansı ile önümüzdeki sezon ikinci koltukları net olmayan Red Bull ve Mercedes'e adeta göz kırptı.

MCLAREN PUANLARI TOPLADI

Geçtiğimiz sezon kötü başlayıp sezon içerisinde toparlanan McLaren, bu sene daha iyi bir başlangıç yaparak puanları toplamaya başladı. Avustralya Grand Prix'sini Ferrari pilotlarının ardından üçüncü ve dördüncü sırada tamamlayan McLaren ekibi, yarıştan önemli puanlar toplayan takım olarak dikkat çekti. Aston Martin pilotları Alonso ve Stroll 6. ve 7. sırayı alırken, puan parajını sırasıyla Yuki Tsunoda, Nico Hulkenberg ve Kevin Magussen tamamladı. Haas'ın iki pilotu ile puan toplaması dikkat çekerken Tsunoda'nın takım arkadaşı Daniel Ricciardo'ya üstünlüğü kayda geçti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin