Fenerbahçe'de tarihi kongre günü. Ali Koç ligden çekilmenin rafa kalktığını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü'nün, Trabzonspor maçında yaşanan olaylara ilişkin alınacak kararlara yönelik Ülker Stadı'nda düzenlediği Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirdi. Ali Koç, ligden çekilme kararının 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'de tarihi kongre günü. Ali Koç ligden çekilmenin rafa kalktığını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü'nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul öncesi başkan Ali Koç ve futbol A takımının teknik direktörü İsmail Kartal, Ülker Stadı'na geldi.

Statta düzenlenecek toplantı öncesinde sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle futbol A takımı teknik direktörü İsmail Kartal, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde alana giriş yaptı. Ali Koç ve İsmail Kartal'a, futbolculardan Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu da eşlik etti.

Başkan Koç ve beraberindekiler, tribünlerde yerini alan kongre üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

''LİGDEN ÇEKİLMEYİ RAFA KALDIRIYORUZ''

Olağanüstü Genel Kurul'da Ali Koç, ligden çekilme kararının 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdığını açıkladı. Ali Koç ayrıca Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına taraftarların bilet almaması için çağrıda bulundu.

Ali Koç, ''Süper Kupa'yla alakalı iki opsiyonumuz var: hiç çıkmamak veya U-19'la çıkmak. Büyüklerimizden aldığımız görüş radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa'da olmalı görüşü. Ben de buna katılıyorum. Karagümrük maçını tarihini değiştirelim diyeceksin... Karagümrük kabul etmezse ne olur diyoruz, hallederiz diyorlar. Karagümrük'ü hallediyorsunuz, Galatasaray'ı halledemiyorsunuz öyle mi? Sen buranın amirisin, vereceksiniz kararı geçeceksiniz. 15 Mart'a kadar Süper Kupa tarihini bekleseydiniz. Lanetli midir nedir bu Süper Kupa, bir türlü dikiş tutturamadı. Avrupa'da oynayan, rakibimiz olan takımların federasyonları takvimi değiştirecek ama bizim federasyonumuz 'ülke puanı vatan millet' derken Süper Kupa tarihini değiştirmeyerek Fenerbahçe'nin hem şampiyonluk hem Avrupa yoluna taş koyacak. Bu maça çıkmayalım diyen o kadar çok insan var ki."

FUTBOLCULAR DA KADIKÖY'E GELDİ

Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurul toplantısına geldi. Sarı-lacivertli taraftarlar özellikle Bright Osayi-Samuel'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Fenerbahçe'de tarihi kongre günü. Ali Koç ligden çekilmenin rafa kalktığını açıkladı

ALİ KOÇ'A ÖZEL PANKART AÇILDI

Aynı zamanda doğum günü olan Ali Koç'a tribünlerden özel bir pankart açıldı. Açılan pankartta "Yolu sen çizdin, birlikte yürüyeceğiz. Sonsuza kadar" yazdığı görüldü.

''ÇOĞUNLUK SAĞLANDI''

Erol Bilecik, çoğunluğun sağlandığını ve gerekli sayının aşıldığını söyledi. Bilecik açıklamasında, "Bugünü iyi not edin. Bugün burada 22 bin 588 kongre üyemizi geçmiş bulunuyoruz. Bugün hepinizin ileride birgün o günü çok iyi hatırlıyorum diyeceğiniz bir gün. Hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün. Bundan sonraki adımları belirleyeceğimiz gün. Hep birlikte bu gidişe dur demek için bir aradayız. Fenerbahçemize yapılan haksızlıkları sorgulamak için buradayız. Trabzonspor maçında sporcularımıza yapılan korkunç saldırılar ve linç girişimi bardağı taşıran son damla olmuştur. Adaletsizliğin en uç noktası olan adaletsizliğin adil sayılmasıdır. Bugün burada futbol takımımızın geleceğini konuşmak için değil, aynı zamanda kulübümüzün bütünlüğünü korumak ve savunmak için bir araya geldik. Hesabı verilmeyen her haksızlık daha büyüğünü doğuruyor. Milyonlarca taraftarımızla bugün omuz omuza tek yürek olacağız. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız. Türk spor tarihinde milat sayılacak bir gün yaşıyoruz. Milat sayılacak tüm örnekler de bizim üzerimizden yaşanıyor. Bize yapılan her yanlış Türkiye'ye yapılmıştır. Fenerbahçe'nin her ayağa kalkışı Türkiye'nin ayağa kalkışıdır. Bugün tek yürek olarak haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında olacağız." ifadelerini kullandı.

''KORKARIM Kİ BUNLAR SEZON SONUNA KADAR DEVAM EDECEK''

Olağanüstü Genel Kurul'da kürsüye çıkan Ali Koç konuşmasına, ''Bir kez daha planlı ve organize bir zorbalıkla şampiyonluğumuz elimizden alınmaya, emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edilmiştir. Korkarım ki bu teşebbüsler sezon sonuna kadar da devam edecektir. Bu yaşananlar sadece bu camianın fertlerini değil, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır ama bugün burada olağanüstü bir şekilde toplanmamızın asıl nedeni sadece Trabzonspor maçında yaşananlar değil çok ama çok fazlasıdır. Otobüsümüzün kurşunlanması, sözde ittifaklar, saha içinde hakemlerin standart dışı yönetimi, TFF ve kurumlarının çifte standart kullanması bizlere artık yeter dedirtti'' ifadeleriyle başladı.

Fenerbahçe'de tarihi kongre günü. Ali Koç ligden çekilmenin rafa kalktığını açıkladı - Resim : 2

Sözlerine şu şekilde devam eden Ali Koç, ''Kısacası dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmamış, yaşanmayacak ve de yaşanmasına kesinlikle izin verilmeyecek anormalliklere ve haksızlıklara 20 yıldır maruz bırakıldık. Bu duruma tepki göstermemek, isyan etmemek insan doğasına, insan fıtratına ve hayatın doğal akışına aykırıdır o yüzden burada hep birlikteyiz'' dedi.

''TRABZONSPOR BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU''

Trabzonspor maçında yaşananlara değinen Ali Koç, ''Trabzonspor maçının sonunda yaşananlar planlı ve organize bir şekilde gerçekleşmiştir. Açık ve net söylüyorum kim üstüne alınırsa alınsın bu duruma göz yumuluş ve müsaade edilmiştir. Gergin geçeceği apaçık belli bir maçta valilik ve emniyet müdürlüğü gereken güvenliği sağlayamamıştır. Bugün genel kurul toplantısındayız, İstanbul emniyeti çok daha iyi bir güvenlik önlemi almıştır. Olması gerektiği gibi. Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir'' şeklinde konuştu.

ERDEN TİMUR'U HEDEF ALDI

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un yapmış olduğu basın toplantısına cevap veren Ali Koç, ''Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun. Bakalım nereye kadar... Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda 3-5 gün popüler olabilirsin bu söylediklerinden dolayı ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince'' dedi.

ALİ KOÇ, PENDİKSPOR MAÇINA DİKKAT ÇEKTİ

"Şampiyonluk yarışımıza ilk taş koymayı Pendikspor maçında denediler. Orada hedefe ulaşamadılar. Batshuayi'nin son dakikada golünün gelmesiyle birlikte Trabzonspor maçında da şampiyonluk yarışımıza engel koyamadılar. Sanmayın ki teşebbüs etmeye devam etmeyecekler. Biz oraya gidiyoruz, yönetimler ve oyuncular arasında sıkıntı yok. Maç 2-0 gidiyor. Böyle gerginlik, böyle olaylar daha yakın zamanda başka bir İstanbul takımına 5-1 yenildikten sonraki görüntüler... Hayret verici."

Fenerbahçe'de tarihi kongre günü. Ali Koç ligden çekilmenin rafa kalktığını açıkladı - Resim : 3

''SPORTİF NEDENLERLE AÇIKLANAMAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR''

"Bu sezon dahil son 5 sezonda en çok puan toplayan 5 takımdan sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok. Son 10 sezonda Fenerbahçe ile Galatasaray aynı puanı almış. Bu 10 senede Galatasaray 4, Beşiktaş 3, Başakşehir 1, Trabzonspor 1 olmak üzere şampiyonluklar paylaşılmış. Son 5 senede puan olarak öndeyiz, 10 senede ise denk puanla tepedeyiz. Bu istatistikler gösteriyor ki Fenerbahçe'nin son 10 senedir şampiyon olmaması sportif nedenlerle açıklanması mümkün değildir. Hayatın olağan akışına terstir."

''KURUMLAR DEĞİŞİYOR AMA HEDEF AYNI''

"Bize yapılanlar bir konsorsiyum. Kurumlar değişiyor ama hedefler aynı. Birazdan konuşacağız ligden çekilelim mi çekilmeyelim mi diye... Acaba biz ligden çekilsek kimin otobüsüne kurşun atacaklar? Kimin kulübüne ve başkanına kumpas kuracaklar? Hangi takım linç etmeye çalışacaklar?"

''UEFA'DAN GÖRÜŞ ALDIK''

"UEFA'dan gayriresmi bir görüş aldık. 'Ligden çekildik, hiç puan alamadık. İkinciliğimiz garanti, Avrupa'da oynayabilir miyiz?' dedik. Bize 'Tamamen federasyonunuzun kararı.' dediler. Yaşadıklarımıza bakınca, başkalarına hiçbir şey yapmayıp bize her şeyi yapan bir federasyon varken bu durumda Avrupa'ya yollamayabilirler."

''ŞAMPİYONLUĞU BİZE GETİRİN''

"Maçlara da U-19'la çıkmanın bir esprisi yok. O yüzden Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a sesleniyorum: Sahaya çıkın, ne yapacaksanız yapn ve şampiyonluğu bize getirin."

''TRABZON DEPLASMANINA GİTMEME KONUSU GÜNDEMDE''

"Faili meçhul olay çözülene kadar Trabzon deplasmanına gitmeyelim opsiyonu var. Bu opsiyon aklımıza yatıyor ama sadece 3 puan değil 6 puan eksiliyor. Yarışı etkiler. Yine U-19'la gidelim fikri var."

TÜRKİYE KUPASI HAKKINDA AÇIKLAMA

"Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmamak, sizlere soracağımız üçüncü opsiyon. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama düşüncesindeyiz. Türkiye Kupası külliyen zarar. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor, Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin