UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne buruk veda. Fenerbahçe seri penaltılarda tur biletini Olympiakos'a kaptırdı

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe kendi saha ve seyircisi önünde Olympiakos'u ağırladı. Normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten mücadelede temsilcimiz Yunan ekibine seri penaltı vuruşları sonucunda mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Google Haberlere Abone ol
UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne buruk veda. Fenerbahçe seri penaltılarda tur biletini Olympiakos'a kaptırdı

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, 3-2 yenildiği maçın rövanşında sahasında Olympiakos'u konuk etti.

Mücadelenin 90 dakikası ve uzatmaları İrfan Can Kahveci'nin 12. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi ve turu atlayan tarafı seri penaltı vuruşları belirledi.

Yunan temsilcisi Olympiakos, Fenerbahçe'ye penaltılar sonucunda 3-2'lik üstünlük kurdu ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselen taraf oldu. Olympiakos'ta El Kaabi, Horta ve Masouras penaltı vuruşlarını gole çevirdi. Fenerbahçe'de ise Batshuayi ve Djiku seri penaltılarda fileleri havalandırırken; Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci penaltı atışlarından yararlanamadı.

Olympiakos, UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finalinde İngiliz temsilcisi Aston Villa ile karşı karşıya gelecek.

FRED OYUNDAN ÇIKARKEN TEPKİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız orta sahası Fred Rodrigues, oyundan çıkmaktan hoşnut olmadı. Müsabakanın 86. dakikasında oyundan alınan Fred, şaşkınlığını gizleyemedi. Teknik direktör İsmail Kartal, kenara gelen oyuncusunda konuşarak ona moral verdi.

BECAO YİNE SAKATLANDI

Fenerbahçe'nin tecrübeli savunmacısı Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı. Müsabakanın 99. dakikasında kendini yere bırakan 28 yaşındaki oyuncu, değişiklik istedi. Becao, 100. dakikada yerini Çağlar Söyüncü'ye bıraktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İlk düdük sesi geldi ve Fenerbahçe-Olympiakos mücadelesi başladı.

9' Fenerbahçe'nin uzak mesafeden kazandığı frikikte kaleyi yoklayan Szymanski çerçeveyi bulamadı.

12' Fenerbahçe gol perdesini açan taraf oldu. Ceza sahası içinde topla buluşan İrfan Can Kahveci çok şık bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skoru 1-0'a getirdi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne buruk veda. Fenerbahçe seri penaltılarda tur biletini Olympiakos'a kaptırdı

34' Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Şansını bu kez ceza sahası dışından deneyen İrfan Can Kahveci, Tzolakis'i geçemedi.

45' Fenerbahçe, Olympiakos karşısında ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

62' Sağ kanattan içeriye mükemmel giren Osayi kale önüne sert çevirdi. Savunmaya çarpan top son olarak Szymanski'ye de çarpıp auta gitti.

73' Djiku'nun arka direğe kafayla gönderdiği topta müsait durumda olan Tadic istediği dokunuşu yapamadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne buruk veda. Fenerbahçe seri penaltılarda tur biletini Olympiakos'a kaptırdı - Resim : 2

80' Olympiakos kontra atağında Masouras bir anda Livakovic ile karşı karşıya kaldı. Masouras'ın yerden vuruşunda Livakovic mutlak bir golü önledi.

82' Fenerbahçe'nin, Batshuayi ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

86' Tadic'in ön direğe ortasına hareketlenen Szymanski'nin dokunuşunda top üstten auta gitti.

90' Mücadelenin 90 dakikası 1-0 bitti ve toplam skorda 3-3 eşitlik oluştu. Maçta uzatmalara gidiyoruz.

91' Uzatmalarda ilk devre başladı.

103' Olympiakos gole çok yaklaştı. Iborra'nın kafa vuruşunda Livakovic'in ayağıyla müdahale ettiği top direkten oyun alanına geri döndü.

105' Uzatmanın ilk devresi sona erdi.

106' Uzatmalarda ikinci devre başladı.

114' Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı. Tadic'in ceza sahası içinden uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

120+3' Olympiakos'ta Ntoi ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

120' Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca yarı final biletini alan tarafı seri penaltı atışları belirledi. Olympiakos tur biletini alan taraf oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin