EURO 2024'teki kaderimiz belli oldu. Yapay zeka A Milli Takım'ın oynayacağı maçların skorlarını tek tek tahmin etti

EURO 2024 turnuvasında F Grubu'nda; Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile gruptan çıkma mücadelesi verecek A Milli Takımımız dev organizasyon için geri sayıma devam ederken Google'ın yapay zeka uygulaması Gemini, ay-yıldızlıların grupta oynayacağı maçların skorları hakkında tahminde bulundu.

EURO 2024'teki kaderimiz belli oldu. Yapay zeka A Milli Takım'ın oynayacağı maçların skorlarını tek tek tahmin etti
Anadolu Ajansı

EURO 2024'e sayılı günler kala A Milli Takım'ın dev turnuvada nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenirken, Google'ın yapay zeka uygulaması Gemini ay-yıldızlıların F Grubu'nda oynayacağı maçların skorlarını tahmin etti.

Yapay zeka, Macaristan ve Avusturya'ya karşı oynanan hazırlık maçlarında sahadan yenilgiyle ayrılan A Milli Takımımızın grupta Çekya ve Gürcistan'ı yenip, Portekiz'e mağlup olacağını ön gördü.

Google'ın yapay zeka uygulaması Gemini A Milli Takımımızın, Portekiz'e 2-1 kaybedeceği tahmininde bulundu. Gemini, Vincenzo Montella yönetiminde ay-yıldızlıların Çekya'yı 2-1, Gürcistan'ı ise 3-1 mağlup edeceğini tahmin etti.

Gemini ayrıca bu skorlarla Türkiye'nin 6 puan toplayarak grupta 2. sırada yer alacağını ve direkt olarak bir üst tura yükseleceği yorumunda bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin