EURO 2024 öncesi tatsız prova. A Milli Takım, Avusturya karşısında dağıldı

EURO 2024 öncesi A Milli Takımımız ikinci özel maçında Avusturya ile karşılaştı. Mücadele Avusturya'nın 6-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Avusturya'da Gregoritsch attığı üç golle maça damga vuran isim oldu.

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024 öncesi tatsız prova. A Milli Takım, Avusturya karşısında dağıldı

EURO 2024 öncesi A Milli Takımımız, Macaristan'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Avusturya'ya konuk oldu.

Tam yedi gole sahne olan maçı Avusturya 6-1'lik skorla kazanmayı başardı. Avusturya'ya galibiyeti getiren golleri Schlager, Gregoritsch(3), Baumgartner ve Entrup kaydetti. Milli Takımımızın tek golü ise Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

MACARİSTAN MAÇINA GÖRE KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Vincenzo Montella, Macaristan ile dört gün önce oynanan hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11'de 9 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekipte, Macaristan maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mert Günok, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, İsmail Yüksek, Yunus Akgün, Orkun Kökçü ve Enes Ünal'ın yerine bu mücadelede; Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Cenk Özkaçar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu ilk 11'de yer aldı.

Macaristan maçında ilk 11'de yer alan Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçında da aynı şansı buldu.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Muhammed Şengezer, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Orkun Kökçü, Enes Ünal, Yusuf Yazıcı, Abdülkerim Bardakcı, Ozan Kabak, İsmail Yüksek, Abdülkadir Ömür, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Can Uzun ve Oğuz Aydın yer aldı.

TÜRK TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

A Milli Futbol Takımı'na, Avusturya deplasmanında Türk taraftarlar büyük destek verdi. Ernst Happel Stadı'nın tribünlerinde kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran Türk taraftarlar, milli takımı destekledi. Avusturyalı taraftarların arasında da ay-yıldızlı bayraklarıyla çok sayıda Türk taraftar olduğu görüldü.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Avusturya-Türkiye maçı başladı.

2' Avusturya gol perdesini erken açtı. Uğurcan Çakır'dan seken topu bomboş durumda ağlara yollayan Schlager skoru 1-0'a getirdi.

6' A Milli Takım beraberlik golüne çok yaklaştı. Kenan'ın pasında Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu direğin dibinden auta gitti.

EURO 2024 öncesi tatsız prova. A Milli Takım, Avusturya karşısında dağıldı

25' VAR incelemesinin ardından penaltı kazanan Milli Takımımız, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle mücadeleye 1-1'lik denge getirdi.

44' Avusturya yeniden öne geçti. Uğurcan Çakır'ın müdahalesine rağmen Gregoritsch'in şutu ağlarla buluştu ve skor 2-1'e geldi.

45' Mücadelenin ilk yarısı Avusturya'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

49' Avusturya farkı ikiye çıkardı. Kornerden gelen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen Gregoritsch skoru 3-1'e getirdi.

59' VAR incelemesinin ardından penaltı kazanan Avusturya'da Gregoritsch topu ağlara yolladı ve skoru 4-1 yaptı.

66' Savunmadan seken topu önünde bulan Arda Güler şık bir röveşata ile ağları havalandırmak istedi ancak Schlager gole izin vermedi.

78' VAR incelemesinin ardından bir penaltı daha kazanan Avusturya'da Baumgartner skoru 5-1'e getirdi.

90+5' Ceza sahasında topu kafayla ağlara yollayan Entrup maçın skorunu belirledi: 6-1.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin