Dev derbide gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 18. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Lider Fenerbahçe sahasında ağırladığı Galatasaray ile golsüz berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Dev derbide gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray, Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Temponun çok fazla yükselmediği dev derbi başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 44 puanla liderliğini sürdürürken, aynı puana sahip Galatasaray takibini devam ettirdi. Derbide toplam 45 faul çıkarken, bu sayı bu sezon Süper Lig'de en çok faul düdüğü çalınan karşılaşma olarak da notlara geçti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, 29 Aralık'ta oynanacak Süper Kupa finalinde tekrar karşı karşıya gelecek.

MAÇTAKİ TEK İSABETLİ ŞUT 70. DAKİKADA GELDİ

Son yılların temposu en düşük derbisinde isabetli tek şutu Galatasaray'dan Hakim Ziyech çekti. Fenerbahçe'nin 6 şutu da kaleyi bulmazken, Galatasaray'ın çektiği 8 şuttan isabeti bulabilen tek isim 70. dakikada Hakim Ziyech oldu.

İSMAİL KARTAL'DAN DÖRT DEĞİŞİKLİK GELDİ

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal son oynanan Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. Kırmızı kart cezalısı Fred'in yokluğunda Miguel Crespo'yu sahaya süren Kartal, İsmail Yüksek'in yerine de İrfan Can Kahveci'ye 11'de şans verdi.

Defansta son maçta Djiku-Serdar Aziz ikilisini oynatan Kartal, grip olduğu için 3 gündür antrenmanlara çıkmayan Serdar Aziz yerine Galatasaray karşısında Oosterwolde'ye formayı verdi. Kartal'ın bir diğer değişikliği ise forvet hattında oldu. Sakatlığı nedeniyle Kayseri deplasmanına götürülmeyen Bosna Hersekli forvet Dzeko, Galatasaray karşısında ilk 11'e dönerken, Batshuayi kulübede oturdu.

Galatasaray karşısında kalede Livakovic'i sahaya süren Kartal, savunmada ise Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'na formayı verdi. Orta sahada Crespo, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Szymanski ve Tadic'le sahaya çıkan sarı-lacivertli ekipte forvette ise Dzeko 11'de.

GALATASARAY'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'de geçen hafta Fatih Karagümrük ile oynanan maçta sarı kart cezası nedeniyle görev alamayan Fernando Muslera tekrar kaleye geçerken, Günay Güvenç ise yedeğe çekildi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

ÜÇ İSİM CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Galatasaray'da ise Lucas Torreira ve Sacha Boey derbide gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen isimler oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İlk düdük sesi geldi ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisi başladı.

10' Derbide ilk 10 dakika geride kaldı. İki takım henüz tehlikeli bir pozisyon yaratamadı.

Dev derbide gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray puanları paylaştı

27' Abdülkerim'in ceza sahası dışına indirdiği topu Kerem Demirbay tek vuruşla ağlara göndermek istedi ancak top farklı şekilde auta gitti.

29' Tadic'in ortasını Barış Alper uzaklaştırdı, bu kez Crespo ceza alanı dışından gelişine şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

43' Galatasaray gole Kerem Demirbay ile yaklaştı. Kerem Demirbay'ın ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direği yalayıp dışarı gitti.

45' Dev derbide ilk yarı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

57' İrfan Can Kahveci gördüğü sarı kartın ardından İstanbulspor mücadelesinde cezalı duruma düştü.

Dev derbide gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray puanları paylaştı - Resim : 2

61' Fenerbahçe çok etkili geldi. Tek paslarla Galatasaray cezasına giren Fenerbahçe'de Szymanski'nin uzak direğe vuruşu auta gitti.

64' Galatasaray'da sarı kart gören Lucas Torreira cezası nedeniyle Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

68' Ziyech'in yaptığı ortaya çok iyi yükselen Icardi'nin kafa vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı.

74' Derbide sinirler oldukça gerildi. King ile Boey arasında yükselen tansiyonda her iki oyuncu da sarı kart gördü.

77' Kerem sol kanattan serbest vuruşu arka direğe kullandı, Abdülkerim kafayı vurdu, Livakovic'e çarpan top kornere çıktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin