Cengiz Ünder alev alıp dört gol attı, Fenerbahçe galibiyete rahat uzandı

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe deplasmanda konuk olduğu İstanbulspor'u, Cengiz Ünder'in tarihe geçen performansıyla 5-1 mağlup etti. Cengiz Ünder, 2009 yılının ardından Süper Lig'de bir maçta dört gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Ünder alev alıp dört gol attı, Fenerbahçe galibiyete rahat uzandı
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında lider Fenerbahçe ligin son sırasında yer alan İstanbulspor'a konuk oldu.

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in dört gol attığı karşılaşmada rakibini 5-1 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe'de Cengiz Ünder dört golle karşılaşmanın yıldızı olurken, sarı-lacivertli ekibin diğer golünü Edin Dzeko kaydetti. Fenerbahçe ayrıca 64. dakikada Dusan Tadic ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. İstanbulspor'un tek golü ise Muammer Sarıkaya'dan geldi.

Fenerbahçe almış olduğu bu galibiyetle puanını 47'ye yükseltti. İstanbulspor ise 5 puanla ligin son sırasında yer aldı. Sarı-lacivertli ekip önümüzdeki hafta sahasında Konyaspor'u ağırlayacak. İstanbulspor ise Adana Demirspor ile karşılaşacak.

CENGİZ ÜNDER 2009 YILINDAN SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Opta verilerine göre Cengiz Ünder, Şubat 2009'da Galatasaray'a İstanbul'da 4 gol birden atan Tanner Gülleri'nin ardından Süper Lig'de bir maçta 4 gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

İSMAİL KARTAL'DAN MECBURİ ROTASYON

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, eksikler nedeniyle mecburi rotasyonla sahaya çıktı. Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Osayi-Samuel ve Alexander Djiku'nun yanı sıra sakatlığı devam eden Becao'nun yerlerine savunmada Serdar Aziz-Oosterwolde ikilisine şans veren Kartal, sağ bekte ise Mert Müldür'e görev verdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İstanbulspor-Fenerbahçe maçında ilk düdük sesi geldi.

4' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Savunmada yapılan hata sonrası Dzeko topu bir anda önünde buldu. Alp Arda ile karşı karşıya kalan Dzeko'nun aşırtma vuruşunda top auta gitti.

6' Fenerbahçe'de gol perdesini Cengiz Ünder açtı. Çok uzaklardan şahane bir vuruş çıkaran Cengiz Ünder ağları sarsarak durumu 1-0'a getiren golü kaydetti.

Cengiz Ünder alev alıp dört gol attı, Fenerbahçe galibiyete rahat uzandı

19' Fenerbahçe yine Cengiz Ünder ile tehlikeli geldi. Cengiz Ünder'in orta-şut karışımı vuruşunda kaleye yönelen topu Alp Arda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

27' Livakovic mutlak golü önledi! Savunmanın arkasına atılan pasta Duhaney sağ çaprazda Livakovic ile karşı karşıya kaldı. Duhaney'in sert şutunda Livakovic üstüne gelen şutta hata yapmadı.

32' İstanbulspor mücadeleye denge getirdi. Savunmada yapılan hatada ceza sahasına yapılan ortayı çok iyi takip eden Muammer kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1 yaptı.

34' Fenerbahçe yeniden öne geçti. Cengiz Ünder'in ön alanda yaptığı baskı sonucunda ayağına çarpan top bir anda kaleye yönelip filelerle buluştu.

Cengiz Ünder alev alıp dört gol attı, Fenerbahçe galibiyete rahat uzandı - Resim : 2

41' Edin Dzeko'nun pasında ceza sahası dışından Szymanski şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

44' Cengiz Ünder'den hat-trick! Ceza sahası dışından yine çok iyi bir vuruş çıkaran Cengiz Ünder, Alp Arda'nın uzanamayacağı köşeye vuruşunu yaptı ve skoru 3-1'e getirdi.

45+1' Fenerbahçe'den üst üste goller! Mert'in ceza sahasına çevirdiği topu tek vuruşla ağlara yollayan Dzeko farkı üçe çıkardı.

Cengiz Ünder alev alıp dört gol attı, Fenerbahçe galibiyete rahat uzandı - Resim : 3

45' Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında ilk yarıyı 4-1'lik skorla önde tamamladı.

46' Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. Szymanski'nin pasında ceza sahası içinde uzak köşeye çok şık bir plase yapan Cengiz Ünder skoru 5-1'e getirirken dördüncü golünü kaydetti.

64' Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda Tadic'in vuruşunu Alp Arda kurtardı.

80' İstanbulspor'un kaleye oldukça yakın bir bölgeden kazandığı frikikte Loshaj'ın vuruşu direğin bir karış üzerinden dışarı gitti.

82' Fenerbahçe altıncı gole çok yaklaştı. Savunmada yapılan pas hatası sonucu Batshuayi, Alp Arda ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşu direkten oyun alanına geri döndü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin