Bir dönem futbol dünyasını kasıp kavuruyordu... Paul Pogba'nın futbol hayatı aldığı cezayla bitti

Doping testi pozitif çıkan İtalya ekibi Juventus'un Fransız futbolcusu Paul Pogba, dört yıl men cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bir dönem futbol dünyasını kasıp kavuruyordu... Paul Pogba'nın futbol hayatı aldığı cezayla bitti
Arşiv

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, ligde Ağustos 2023'te Udinese ile oynanan ilk hafta maçının ardından alınan numunesinde yüksek oranda testosterona rastlanan Pogba, futboldan 4 yıl men edildi.

Eylül 2023'te yapılan ilk testi pozitif çıkan 30 yaşındaki Pogba, geçici men cezası almıştı. Pogba'nın daha sonra Ekim 2023'te ikinci numunesine yapılan test de pozitif çıkmıştı. Son olarak Juventus'un 3 Eylül 2023'te Empoli ile oynadığı maçta görev yapan Pogba, söz konusu tarihten bu yana sahalardan uzak kalmıştı.

Tecrübeli futbolcunun, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurarak İtalyan Anti-Doping Organizasyonunun (NADO) verdiği karara itiraz etmesi bekleniyor.

''KARARIN YANLIŞ OLDUĞUNA İNANIYORUM''

Paul Pogba aldığı dört yıllık men cezasının ardından, "Verilen kararın yanlış olduğuna inanıyorum. Profesyonel futbolculuk kariyerimde inşa ettiğim her şeyin elimden alınmış olmasından dolayı üzgünüm ve şok olmuş durumdayım. Yasal kısıtlamalardan kurtulduğumda tüm hikaye netleşecek ancak hiçbir zaman bilerek anti-doping düzenlemelerini ihlal eden herhangi bir takviye almadığımı söyleyebilirim. Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde bu karara itiraz edeceğim'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin