Beşiktaş'ta yeni transfer! Beşiktaş, Jonas Svensson transferini açıkladı. Jonas Svensson kimdir?

Beşiktaş'ta yeni yönetimle birlikte transferler de hız kazandı. Kulüp, son olarak Adana Demirspor forması giyen Jonas Svensson'u kadrosuna kattığını açıkladı. Svensson da yaptığı açıklamada "Özel bir gün ve Beşiktaş'ta olduğum için çok mutluyum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ta yeni transfer! Beşiktaş, Jonas Svensson transferini açıkladı. Jonas Svensson kimdir?

Beşiktaş, son olarak Adana Demirspor forması giyen Jonas Svensson'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kulübümüz, 2023-24 sezonu devre arası transfer çalışmaları kapsamında Norveçli defans oyuncusu Jonas Svensson ile sözleşme imzalamıştır. Jonas Svensson’a Beşiktaş ailesine hoş geldin der, şanlı formamızla üstün başarılar dileriz" denildi.

"ÇOK MUTLUYUM"

Svensson da transferle ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "İleriye doğru bir adım attığım için mutluyum. Beşiktaş büyük ve tüm dünyada tanınan bir kulüp. Benim için özel bir gün ve Beşiktaş'ta olduğum için çok mutluyum." 

Daha önce Adana Demirspor'da forma giyen Svensson, Türkiye'nin kendisini büyüleyen bir ülke olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Hep futbol oynanacak ve yaşanacak bir ülke olarak görmüşümdür. Buradaki futbol kültürü ve fanatik taraftarlar beni hep etkilemiştir. Buradaki ofansif futbol anlayışını da seviyorum. Maçları izlemeyi ve oynamayı daha eğlenceli hale getiriyor. Elbette daha önce Türkiye'de oynayan ve burası hakkında olumlu konuşan arkadaşlarım da vardı. Ben de farklı bir kültürde yaşamak istedim. Çünkü kuzeyden geliyorum ve orada her şey oldukça farklıdır. Burada yaşamanın ve Türk kültürünü öğrenmenin iyi bir deneyim olacağını düşündüm. Bence Türkiye futbol oynamak için harika bir yer. Buradaki insanlar iletişime açık ve dostça davranıyorlar. Ben de bunu çok sevdim. İlk günden beri çok hoş karşılandığımı hissettim. Çünkü buranın insanını çok sevdim. Buranın yemekleri de başka mutfaklarla karşılaştırdığımda oldukça zengin. Bu ülkenin, bu kültürün bir parçası olmaya çalıştım. İki buçuk yıldır Türkiye’de top koşturuyorum ve Beşiktaş’ı biliyorum. Beşiktaş’a karşı birçok maçta oynadım. Adana Demirspor’un oyuncusuydum. Bunu kendime sakladım ve sadece ailemle paylaştım. Beşiktaş’ın ilgisini öğrendiğimizden beri pozitif yaklaştık."

JONAS SVENSSON KİMDİR?

Jonas Svensson, sağ bek pozisyonunda oynayan Norveçli millî futbolcu.

On beş ve on altı yaşlarında Svensson 2. divisjon'da bulunan Levanger FK kulübünde birkaç maç oynamıştır. Ağustos 2009'da Rosenborg'a transfer olmuştur.

Yeni kulübündeki ilk maçı 10 Mart 2011'de Rosenborg'un Lillestrøm ile 4-4 berabere kaldığı karşılaşmadır. Svensson daha sonrasında ilk lig maçını sakatlık geçiren Michael Jamtfall'ın oyundan çıkmasıyla onun yerine girerek Haugesund karşısında oynamıştır. Haziran 2011'de kulübü Rosenborg'la 2013 yılının sonuna kadar sözleşmesini uzattı.

3 Haziran 2011'de Rosenborg'un Sarpsborg 08'e karşı 4-0 kazandığı maçta iki gol kaydetmiştir.

13 Temmuz 2011'de Svensson ilk Avrupa maçına 2011-12 UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda İzlanda'nın Breiðablik takımının karşısında çıkmıştır.

20 Nisan 2016'da Svensson 23 yaşındaki 45. gününde Rosenborg adına 200.maçına erişti ve Per Ciljan Skjelbred'in rekorunu 14 günle geçerek bunu kulüp tarihinde gerçekleştiren en genç futbolcu oldu.

1 Haziran 2016'da Norveç adına ilk maçına İzlanda karşısında çıkmıştır.

2016-2021 arası AZ Alkmaar'da toplam 157 maça çıkan ve 7 gol 27 asiste imza atan Svensson, 2021 yaz transfer sezonunda Adana Demirspor'a transfer oldu. Türkiye'deki ilk maçını Fenerbahçe'ye karşı oynadı. 3 sezon oynadığı Adana Demirspor'da 76 lig maçına çıktı ve bunların hepsinde ilk 11 başladı. Takımın 2023-24 sezonunda ilk Avrupa kupaları deneyimi olan UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme turu maçlarında da Osijek'e karşı 1 gol attı. 2023-24 ara transfer döneminde karşılıklı anlaşma ile Adana Demirspor'dan ayrıldı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin