Belçika'daki skor tur için yeterli oldu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu mücadelesinde Fenerbahçe, Belçika'da 3-0 kazandığı maçın rövanşında Union SG'ye sahasında 1-0 mağlup olmasına rağmen toplamda 3-1'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu. Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi yarın saat 15:00'te gerçekleştirilecek kura çekiminde belli olacak.

Google Haberlere Abone ol
Belçika'daki skor tur için yeterli oldu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Union SG ile kozlarını İstanbul'da paylaştı.

Fenerbahçe 3-0 kazandığı maçın rövanşında Union SG'ye kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 mağlup olsa da toplamda 3-1'lik skorla rakibini elemeyi başararak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Maçtaki tek gol 68. dakikada Rasmussen'den geldi.

Fenerbahçe'nin rakibinin belli olacağı UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final kura çekimi yarın saat 16:00'da gerçekleştirilecek. Kura çekimi EXXEN'den canlı olarak yayınlanacak.

RYAN KENT 105 GÜN SONRA İLK 11'DE YER ALDI

Fenerbahçe'nin İngiliz futbolcusu Ryan Kent, Union Saint-Gilloise mücadelesiyle 105 gün sonra ilk 11'e döndü.

Sarı-lacivertli forma altında son olarak 30 Kasım 2023'de Danimarka'da oynanan Nordsjaelland karşılaşmasına ilk 11'de başlayan 27 yaşındaki oyuncu, o tarihten sonra yine bir Avrupa mücadelesinde ilk 11'de görev aldı. Ryan Kent'in performansı taraftarlar tarafından zaman zaman ıslıklandı.

CEFERIN MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise karşılaşmasını UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de takip etti.

Belçika'daki skor tur için yeterli oldu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi

Bugün gündüz saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret ederek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt'le bir araya gelen Aleksander Ceferin​​​​​​​, mücadeleye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la birlikte geldi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Fenerbahçe-Union SG maçında ilk düdük sesi geldi ve maç başladı.

4' İlk tehlikeyi Fenerbahçe yarattı. Batshuayi'nin ceza sahası içinden yaptığı vuruşta savunmaya çarpıp hız kaybeden top Lindner'de kaldı.

16' Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Rasmussen ceza sahası içinde yaptığı müsait vuruşta çerçeveyi bulamadı.

18' Fenerbahçe'de Osayi-Samuel'in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Belçika'daki skor tur için yeterli oldu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi - Resim : 2

32' Union SG gole çok yaklaştı. İrfan Can Eğribayat'ın kısa düşen pasında Eckert araya girdi. Eckert'in vuruşunda İrfan Can Eğribayat iki hamlede topun kontrolünü sağladı.

34' Union SG bir kez daha etkili geldi. İrfan Can Eğribayat'tan seken topu önünde bulan Nilsson bomboş durumda topu üstten auta attı.

45' Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

61' İrfan Can Kahveci'nin kullandığı kornerde topa çok iyi yükselen Oosterwolde'nin vuruşu direğin bir karış üstünden dışarı gitti.

68' Union SG gol perdesini açan taraf oldu. Ceza sahasına yapılan ortayı kafayla ağlara yollayan Rasmussen skoru 1-0'a getirdi.

76' Rasmussen'in kafa vuruşunda Djiku gole giden topu çizgi üzerinde son anda kornere çelmeyi başardı.

85' Dzeko'nun kafa vuruşunda Lindner üzerine gelen topta hata yapmadı ve gole izin vermedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin