Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev'den İsrail paylaşımı geldi!

Antalyaspor’un İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını desteklemiş ve gözaltına alınmıştı. Bugün de Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev'den İsrail'le ilgili bir paylaşım geldi. Karzev'in bu paylaşımı karşısında Başakşehir Kulübü harekete geçti ve futbolcu hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev'den İsrail paylaşımı geldi!

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, dün Süper Lig maçında Trabzonspor’a attığı golden sonraki sevinci nedeniyle gözaltına alındı.

Jehezkel maçın 68. dakikasında skoru 1-1’e getiren golü attıktan sonra kameralara yönelmiş ve bileğindeki, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını destekleyici yazıyı kameralara göstermişti.

 Jehezkel'in eline sarılmış beyaz sargıdaki “100 gün, 7 Ekim” yazısında, İsrail'in Hamas'ın aynı gün düzenlediği saldırılar sonrası Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih olan 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekilmesi ve Davud Yıldızı'nın bulunması büyük tepki çekmişti.

BİR FUTBOLCUDAN DESTEK!

Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev de Jehezkel'in tepkisiyle benzer bir tepkiyi sosyal medya hesabından yaptı. 

Başakşehir'de oynayan Eden Karzev, Jehezkel'e benzer şekilde '100 gün' ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp sosyal medya hesabından paylaşarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdi ve rehinelerin serbest bırakılmasını istedi.

Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev'den İsrail paylaşımı geldi! - Resim : 2

BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Futbolcunun bu paylaşımı üzerine Başakşehir Kulübü harekete geçti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Kişisel sosyal medya hesabından, ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak, kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Eden Karzev hakkında kulübümüzce disiplin soruşturması başlatılmış olup, bu hususta oyuncunun yazılı savunması talep edilmiştir" denildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin