Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan Eden Karzev açıklaması!

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'e destek vermişti. Bu paylaşım üzerine gözaltına alınan Karzev ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bugün de Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan Eden Karzev'le ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan Eden Karzev açıklaması!

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını bileğindeki sargıya yazdığı ve kameralara gösterdiği ifadeler sonrasında gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in ardından Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.

Paylaşım sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Karzev'i gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından serbest bırakılan futbolcu hakkında Başakşehir de soruşturma başlatmıştı.

 Bugün futbolcuyla ilgili bir açıklamada Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan geldi.

Göksel Gümüşdağ şu ifadeleri kullandı: "Karzev bizim oyuncumuz. Kendisini bir paylaşımda bulunmuş sosyal medya hesabından. Biz de bunu fark edince idari direktörümüz Murat Yaman kendisini çağırıp bir disiplin soruşturması başlattığımızı ifade etti. Ben de talimatını verdim. Kendisinden savunmasını istedik. Savunmasında 'Ben savaşla değil barışla ilgili ifade kullanmak istedim. Savaş isteyen birisi değilim barış istiyorum' yanlış anlaşıldım, özür dilerim demiş ve paylaşımını kaldırmış. Ama buna rağmen bizlerin ve ülkemizin bu konuda hassasiyeti çok fazla. Kabul edilebilir bir durum değil. Biz de savunmasını değerlendirip, bir karar alacağız. Kendisi ayrıca emniyet ve savcılıkta da ifadesini verdi. Orada da aynı ifadeleri kullanmış." 

EDEN KARZEV KİMDİR?

Eden Karzev, 11 Nisan 2000 tarihinde Afula'da dünyaya geldi. Orta saha mevkinde görev yapan 186 cm boyundaki futbolcu, sağ ayağını kullanmaktadır. Aslen İsrailli olan Karzev,  23 yaşındadır. Genç yaşına rağmen orta saha performansıyla dikkat çeken futbolcu, Başakşehir takımının önemli isimleri arasında yer almaktadır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin