Ayrılık sonrası Rıza Çalımbay'dan itiraf: Sözleşmeyi feshedeceğiz yazısı gönderdiler

Süper Lig'de sahasında Alanyaspor'a 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Rıza Çalımbay ayrılık sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ayrılık sonrası Rıza Çalımbay'dan itiraf: Sözleşmeyi feshedeceğiz yazısı gönderdiler

Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay dönemi dün gece sona erdi. Trendyol Süper Lig'de Alanyaspor'a sahasında 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı.

Rıza Çalımbay ayrılığın ardından düzenlediği basın toplantısında birçok soruya cevap verdi ve merak edilenleri yanıtladı. İşte Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Mert kaleci arkadaşımızla ilgili yanlış bir söz söyledim. Maça çok sinirlenmiştim. Belki de en iyi oynadığımız maçlardan biriydi. Bize hiç yakışmadı. Mert'e kötü niyetle söylemedim. Alınmasın, etmesin. Çok kariyerli, karakterli bir kaleci. Ondan özür diliyorum."

''Sözleşmemi 2 maç daha uzatmak istediler. Ben 2 maçlık bir antrenör değilim. Ben oraya 2 günlük, 1 aylık gelmem. Sadece Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım ligden kopmuş, Avrupa'dan elenmiş... Onunla uğraştık.''

"Samet ağabey ve Feyyaz, 2 maç devam etmemi istediler. Sonra sözleşme için oturacağımızı söylediler. Onlara güvendim ve 2 maçlık imza attım. Lugano maçına giderken, avukatıma 'İmza atmazsanız, sözleşme feshedeceğiz' diye kağıt gönderdiler. Bunu kimseye söylemedim. Çok üzüldüm. Para için gelmedim ben. Ahmet Nur Çebi zaten sözleşmede önlerini açmış."

''Hasan Arat ve Serdal Adalı, 'Rıza Hoca ile devam edeceğiz' dediler. Sonra göreve devam ettik. Bir süreç vardı, onu sonra öğrendim. Ahmet Çebi'nin bize yaptığı sözleşme 2024'ün Haziran ayına kadardı. '15 gün içerisinde yeni gelen yönetim feshedebilir' maddesi vardı.''

''Eğer Beşiktaş'a sezon başında gelseydim her şey çok farklı olurdu. Biz hiçbir şey yapamadık, takımı sakat bir şekilde aldık.''

"Rashica ile ilk kez geçen gün antrenman yaptık. Bizim zamanımız çok kısaydı, çok şey yapmamı istediler. Elde malzeme olursa her şeyi yaparsın. Biz malzemenin %40'ına da razıyız. Futbolcu arkadaşlarıma laf söyletmem. Biz onlarla güzel günler yaşadık. Ben hepsinden çok memnunum, hepsine teşekkür ettim."

"Ben Serdal Adalı ile daha samimiydim. Daha çok görüşüp konuşuyorduk. Hasan Bey zaten uzun süredir yoktu, gözükmüyordu. Benim hiçbir zaman bir yerde antrenör çalışırken, onun üstüne gitme gibi bir şeyim olamaz. Burak, benim zaten talebemdi. Onla güzel günler de geçirdik."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin