Avrupa'da en çok puan katkısını veren temsilcimiz belli oldu. İşte 2023-2024 sezonu sıralaması

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Olympiakos'a normal süresini 1-0 galip tamamladığı maç sonucunda penaltılarla elendi. Avrupa'da takımımızın kalmaması sonrası temsilcilerimizin UEFA ülke puanına yaptığı katkılar da netleşti.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da en çok puan katkısını veren temsilcimiz belli oldu. İşte 2023-2024 sezonu sıralaması
Arşiv

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanşında Olympiakos'a elenerek Avrupa'ya veda etti.

Mücadele sonrası Avrupa'da yoluna devam eden temsilcimiz kalmadı ve UEFA ülke puanı netleşti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜJDESİ

Çekya ekibi Viktoria Plzen'in Fiorentina'ya elenmesinin ardından Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yeri netlik kazandı. Çekya'nın Avrupa kupalarında devam eden takımının kalmaması sonrası Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 9. sırada yer almayı garantiledi.

Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasını 9'uncu sırada tamamlamasının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi müjdesi geldi. Süper Lig'de 2024-2025 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan grup aşamasında yer alacak. Süper Lig'de gelecek sezonu ikinci sırada tamamlayan takım ise 2 ön eleme turu oynayacak.

EN FAZLA KATKIYI FENERBAHÇE VERDİ

UEFA ülke sıralamasını 9. bitiren Türkiye'de ülke puanına hangi takımın ne kadar katkı sağladığı da ortaya çıktı. Fenerbahçe 14 puanla ülke puanına en çok katkıyı veren temsilcimiz olurken sarı-lacivertli ekibi sırasıyla Galatasaray(8), Beşiktaş(3) ve Adana Demirspor(2.5) izledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin