Arda Güler sonunda formayı giydi. Real Madrid formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Arda Güler kimdir?

Genç futbolcu Arda Güler, Real Madrid transferiyle çok konuşulmuş fakat aksaklıklar bir türlü yakasını bırakmamıştı. Sonunda beklenen oldu ve Arda Güler, Real Madrid formasıyla sahaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Arda Güler sonunda formayı giydi. Real Madrid formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Arda Güler kimdir?

Real Madrid, İspanya Kral Kupası 3. turunda deplasmanda karşılaştığı Arandina’yı 3-1 mağlup edip tur atlarken, maça 11’de başlayan milli futbolcu Arda Güler, İspanyol ekibiyle ilk resmi müsabakasına çıkmış oldu.

Real Madrid, Copa del Rey (İspanya Kral Kupası) son 32 turunda deplasmanda oynadığı Arandina mücadelesini 3-1 kazanarak, bir üst tura yükseldi. Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan milli futbolcu Arda Güler, İspanyol temsilcisiyle ilk resmi maçına çıktı.

İlk yarıda etkili oyun ortaya koyan Arda, 19. dakikada ceza sahası yayı sol tarafından kullandığı serbest vuruşta top direkten auta gitti. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken, konuk ekip ikinci yarıda Joselu, Brahim Diaz ve Rodrygo'nun kaydettiği gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

18 yaşındaki futbolcu, 11’de başladığı mücadelenin 59. dakikasında yerini Federico Valvarde’ye bıraktı.

ARDA GÜLER KİMDİR?

Son dönemin yıldızı parlayan futbolcularından biri olan Arda Güler, özel yaşamıyla da futbol severlerin ilgisini çekiyor. Onunla ilgili en fazla merak edilenlerden biri de Arda Güler kaç yaşında sorusu.     

25 Şubat 2005 tarihinde doğan Arda Güler 18 yaşında ve Ankara doğumlu. 9 yaşında futbol kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başlayan yetenekli oyuncu, 14 yaşında Fenerbahçe'nin dikkatini çekerek altyapı kadrosuna dahil edildi. 2019’da Fenerbahçe U16 takımında oynamaya başlayan Güler, 2 yıl sonra U19 takımına dahil edildi. 2021’in Temmuz ayında A takıma yükselen genç futbolcu sol ayağına hakim oluşuyla dikkat çekiyor.    

Süper Lig’in 2017 - 2018 sezonunda top toplayıcı olarak görev yapan Arda Güler, futbol yeteneği ile başarı yolundaki basamakları hızlı bir şekilde çıkmaya devam ediyor. 2019’un Şubat ayında Fenerbahçe tarafından Gençlerbirliği takımı altyapısından transfer edilen Arda Güler, sergilediği göz alıcı performansla Avrupa futbol arenasında da adından söz ettirmeyi başardı. Futbol serüvenine top toplayıcı olarak başlayan genç futbolcu, 5 yıl sonra Real Madrid’e transfer olarak Avrupa sahnesine çıktı. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin