Alperen Şengün'ün durmaya niyeti yok. Michael Jordan ve Magic Johnson'dan sonra bir ilki başardı

NBA’de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, Indiana Pacers ile oynanan maçta 37 dakikada 30 sayı, 16 ribaund, 5 asist ve 4 top çalma istatistiğine imza attı. Alperen Şengün, Michael Jordan ve Magic Johnson’ın ardından bu istatistiklere 21 yaşındayken ulaşan üçüncü basketbolcu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Alperen Şengün'ün durmaya niyeti yok. Michael Jordan ve Magic Johnson'dan sonra bir ilki başardı

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) normal sezon, bugün oynanan dokuz müsabakayla devam etti.

Milli oyuncu Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets, Indiana Pacers ile karşılaştı. Rockets’ın mücadeleden 123-117 mağlup ayrılmasına rağmen Alperen Şengün, performansıyla tarihe geçti.

21 yaşındaki basketbolcu, 37 dakikada 30 sayıya imza attı. 7’si hücumda olmak üzere 16 ribaund alan genç oyuncu, 5 asist ve 4 top çalma ile maça damgasını vurdu. Alperen Şengün, NBA tarihinde Michael Jordan ve Magic Johnson’ın ardından 21 yaşında bu istatistiklere ulaşan 3. basketbolcu oldu.

ALL-STAR OLMASI BEKLENİYOR

Sergilediği muazzam performansla bu sezon NBA'de manşetlerden düşmeyen Alperen Şengün'ün, All-Star mücadelesinde de yer alması bekleniyor. 

Alperen Şengün'e destek olmak isteyen basketbolseverlerin vote.nba.com adresi üzerinden "Start Voting Now" seçeneğine tıklaması ve Batı Konferansında yer alan Alperen Şengün için "West" kadrosuna girmesi gerekiyor. Devamında çıkacak arama butonuna Alperen Şengün yazacak tüm basketbolseverler, milli oyuncunun ligdeki en büyük şovda yer alması için oy kullanabilir.

Her gün yeni bir oy verme hakkına sahip basketbolseveler, ayrıca özel günlerde kullanacakları oylarla da oylarını üçe katlayabilir. Bu özel günler ise; 1 Ocak Pazartesi, 5 Ocak Cuma, 12 Ocak Cuma, 15 Ocak Pazartesi ve 19 Ocak Cuma.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin