Alperen Şengün'den sakatlık açıklaması! Salonu tekerlekli sandalyeyle terk etmişti

Sacramento Kings maçında sakatlanan ve salonu tekerlekli sandalyeyle terk eden milli basketbolcu Alperen Şengün, "Dizimde herhangi bir problem yok" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Alperen Şengün'den sakatlık açıklaması! Salonu tekerlekli sandalyeyle terk etmişti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, kısa bir tedavi sürecinin ardından salonlara eskisinden daha güçlü dönmek için çalışmalara başlayacağını bildirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Alperen, "Allah'a çok şükür dizimde herhangi bir problem yok. Bileğim burkulduğu için kısa bir tedavi sürecim olacak. Desteğinizi hissetmek bana güç verdi. En kısa zamanda eskisinden daha güçlü dönmek için çalışmalara başlayacağım. Herkese çok teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu, Sacramento Kings ile yapılan maçta sağ dizinden ve ayak bileğinden sakatlanarak salonu tekerlekli sandalyeyle terk etmişti.

ALPEREN ŞENGÜN KİMDİR?

Alperen Şengün (d. 25 Temmuz 2002), pivot ve uzun forvet pozisyonlarında oynayan Türk profesyonel basketbolcu. National Basketball Association (NBA) ekiplerinden Houston Rockets forması giymektedir.

Basketbola memleketi Giresun'da başlayan Şengün, Bandırma'da ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 2018-19 sezonunu Türkiye Basketbol Ligi ekibi Bandırma Kırmızı'da geçirdi ve 2019-20 sezonunda as takıma yükseldi. 2020'de Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş ile anlaştı. Beşiktaş ile 2020-21 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nin MVP'si oldu. Ayrıca ligde MVP olan en genç basketbolcu oldu. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan Oklahoma City Thunder tarafından seçildi ve Houston Rockets'a takaslandı.

NBA'deki performansıyla Şengün, birçok rekorun sahibi oldu. NBA'de 1000 sayı, 200 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve bir NBA maçında en az 30 sayı, 10 ribaund, 5 asist yapan en genç basketbolcu oldu. NBA tarihinde triple-double yapan en genç pivot ve Houston Rockets tarihinde bunu başaran en genç basketbolcu oldu. Şengün, 21 yaş 99 günlükken NBA tarihinde 500 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve 22 yaş 40 günlük Nikola Jokić'in rekorunu geride bıraktı. Şengün, bir maçta attığı 45 sayı ile NBA'de bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu oldu.

Uluslararası karşılaşmalarda Türkiye'yi temsil eden Şengün, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri, 2022 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Olimpiyat Ön Elemeleri'nde forma giydi.

 

Etiketler spor alperen basketbol
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin