Alperen Şengün tarihe geçecek: 7.2 milyar lira! 21 yaşındaki NBA yıldızı Alperen Şengün'e 5 yıllık kontratla adeta bir servet önerilecek

NBA ekiplerinden Houston Rockets forması altında inanılmaz bir performans sergileyen 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün en çok kazanan Türk sporcu olmaya hazırlanıyor. 21 yaşındaki milli yıldıza çılgın teklif yolda. Alperen Şengün 5 yıllık sözleşme karşılığında bakın ne kadar ücret kazanacak.b

Google Haberlere Abone ol
Alperen Şengün tarihe geçecek: 7.2 milyar lira! 21 yaşındaki NBA yıldızı Alperen Şengün'e 5 yıllık kontratla adeta bir servet önerilecek

Bu sezon NBA performansıyla adından sıkça söz ettiren Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün tarihe geçmeye hazırlanıyor. Formasını giydiği takım tarafından çılgın bir sözleşmeye imza atacak olan milli yıldız, anlaşma olduğu dahilde en çok kazanan Türk sporcusu olacak. Alperen Şengün'ün alması beklenen ücret ise adeta dudak uçuklattı. 

SEZONU KAPATTI AMA...

Habertürk'te yer alan habere göre Rockets yönetimi, gelecek yılki planlamayı Alperen’in etrafında yapmayı düşünürken, Sacramento Kings maçında yaşadığı sakatlık ile sezonu kapatan Alperen, ligde bıraktığı 3 yılın ardından çaylak kontratını da tamamlamış olacak.
3

The Athletic'ten Shams Charania'nın haberine göre sözleşmenin 5 yıllık olacağı ve Rockets'ın bu beş yıl için 225 milyon Dolar ödemeye hazırlandığı aktarıldı.

Alperen’in teklifi kabul etmeye sıcak baktığı belirtilirken, bu kontrat ile milli oyuncu, yılda 45 milyon dolar kazanarak Türk spor tarihinin en fazla kazanan oyuncusu rekorunu eline geçirecek.

Genç oyuncu, bu yıl sergilediği performans ile ligin MIP (en çok gelişme gösteren oyuncu) ödülüne aday gösterilirken, sözleşmeyle ilgili kesin bilgiler ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanacak. Teklifi kabul etmesi halinde genç basketbolcu, güncel dolar kuru üzerinden 5 yıl için yaklaşık 7 milyar 218 milyon 945 bin TL kazanmış olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin