Ali Koç, Süper Kupa'da neler yaşandığını ilk kez canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç katıldığı canlı yayında Suudi Arabistan'da oynanması gereken ancak iptal olan Galatasaray maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nu hedef alarak, ''Federasyon bazı maddelerden geri adım atmış, bizim bundan maçtan üç saat önce haberimiz oluyor'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Koç, Süper Kupa'da neler yaşandığını ilk kez canlı yayında açıkladı
Arşiv

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç katıldığı canlı yayında Suudi Arabistan'da oynanması gereken ancak iptal olan Galatasaray maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Riyad'da toplantı sonucunda çıkan iptal kararından sonra konuşmama kararını ben önerdim. Yetkililer konuşsun istedim. Bilgi kirliliği var, dezenformasyon var diye. Bütün olayın Fenerbahçe ve özellikle şahsımın etrafında döndürülmesi, iftiralar, yalanlar... Belli bir merkezden düğmeye basılarak yapılan bir iletişim operasyonuyla karşı karşıya kaldık."

"Biz hafta içinde bir mektup yazdık federasyona. Protokolü ve maç öncesi süreçteki iki taraf arasındaki yazışmaları da istedik. Bizimle TFF arasında hiçbir anlaşma yok. Bence aslında sürecin çok amatörce yürütüldüğünü konulardan biri. Bizimle TFF arasında sözleşme yok. TFF ile Riyadh Season firması arasında sözleşme var. Bu sözleşmeyi biz görmedik. İddia ediliyor ya 'Sözleşme var. Kulüpler imza attı, son dakika bu sözleşme dışında şartlar dayattılar' deniyor. Biz hiçbir sözleşme görmedik."

"Süper Kupa maçı yurt dışında olursa yabancı hakem kadrosu da olabilir diye düşündük ve bu öneriyi getirdik. TFF de sıcak baktı fakat rakibimiz sıcak bakmadı. Zaman içinde öğrendik bunu."

"Süper Kupa finaline atanan hakem olacak iş değil. Futbol dünyasını biraz biliyorsanız söz konusu hakemin hangi takıma ne kadar yakın olduğu, geçmişi bilinen bir şey. Çok rahatsız olduk bu işten. Biz oraya kadar gitmişken yabancı hakem istemiştik."

"Maçtan bir gün önceki sabah 9.30'da yazı yazdık. 'Isınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız' diye. Çabuk bir cevap alamadık. Burada bir kavram karmaşası var. Bizim formamız ve Galatasaray'ın forması onaylandı. Çubuklu formamızla çıkacaktık, Galatasaray da 100.yıl formasıyla çıkacaktı fakat buna onay verildi mi verilmedi mi bilmiyoruz."

"Pankartın hiç üstünde durmadık çünkü TFF'nin pankartları vardı. Biz sadece barış mesajı vermek istedik. Rusya-Ukrayna maçında da kullandık. Avrupa maçlarında da kullandık. Bu pankart üzerinde ısrar dahi etmedik çünkü TFF bize şu ve bu pankartlarla çıkacaksınız diye yazı yazdı. Bu yazıda 'İki takımımız da sahaya Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun pankartı ile çıkılacaktır' yazıyordu."

"Otele gidiyoruz, kat tıklım tıklım. Yöneticilerimle toplantıya girmek istiyorum, 'tek gireceksiniz' deniyor. Toplantıda Gençlik ve Spor bakanımız var. Odaya giriyoruz. Masaya oturuyorum Sayın bakanımızın da iki danışmanı var. Sonrasında eski Gençlik ve Spor bakanımız da geliyor. Bize bir orta yol bulmamız gerektiği söyleniyor. Sayın Büyükekşi 'bizde her şey normal' diyor. Programı anlatıyor. Ben de 'her şey yolundaysa neden çağırıldık' diyorum. Pankart ve tişört söyleniyor. 'Pankartı kafadan sildik ama tişört olmazsa olmaz' diyoruz çünkü biz 100. yıl formamızı sadece bir kere kullandık. Üstünde hiçbir logo vs. yoktu. Bu maça bu formayla çıkamayacağımız için ısınmaya bununla çıkmak istedik. Anlatılan programın içinde bunun sıkıntı olabileceği aklımızın ucundan geçmedi."

"Suudi yetkililer, maçtan önce TFF'nin programında bulunan 4 maddeyi çıkartmış. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" pankartı yerine "100. yılımız kutlu olsun" pankartı ile çıkılacak. Çocukların seremonide giyeceği ve arkasında Atatürk imzası bulunan tişörtler kaldırılacak. Norm Ender'in Parla marşı kaldırılacak. Led panolarda olacak olan Atatürk görselleri kaldırılacak. TFF, bunlardan geri adım atmış ve bizim bundan maçtan üç saat önce haberimiz oluyor."

"Dibine indikçe bu süreçte en az sıkıntılı görünen taraf Suudiler. Bizim anladığımız kadarıyla maçtan çok önce sıkıntılar ortaya çıkmaya başlamış. Çok toleranslı davrandıklarını söyleyemem. Bizim ülkemize iki yabancı takım gelse bizim hassasiyetlerimize uymak zorundalar. Takdir edersiniz etmezsiniz. Suudi Arabistan'da da böyle hassasiyetler varsa biz bunu maça birkaç saat kala mı öğreneceğiz? Buradaki sorumluluk çok net bir şekilde TFF'de."

"Tabii ki Süper Kupa maçını oynayacağız. Federasyonumuz nerede derse orada oynayacağız. Konuşmalara göre Samsun veya Ankara'da oynanabilir. Ocak ayında oynanacak deniyor ama bu pek mümkün görünmüyor çünkü ocak ayında 7 tane maç var. Biz sportif direktörümüzle takvime baktığımızda seçim haftasının cuma günü boş görünüyor ama dediğim gibi buna biz baktık."

"Asla asla dememeyi öğrendim ama şu anda arzum ikinci dönemimin sonunda başkanlığı bırakmak."

''Mehmet Büyükekşi'nin en büyük destekçilerinden birisiydim ancak son yaşanan olaylardan sonra istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum''

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin