Şampiyonluk yolunda hata yok. Galatasaray, Adana Demirspor'u üç golle geçti

Trendyol Süper Lig'de 34. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanına konuk oldu. Galatasaray; 53. dakikada Hakim Ziyech, 64. dakikada Kerem Demirbay ve 90+1. dakikada Mauro Icardi'nin golleriyle mücadeleden 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla yediye çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonluk yolunda hata yok. Galatasaray, Adana Demirspor'u üç golle geçti

Trendyol Süper Lig'de 34. haftanın açılış maçında Galatasaray zorlu Adana Demirspor deplasmanına konuk oldu.

Müthiş bir tempoya ve mücadeleye sahne olan maçı Galatasaray ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazanmasını başardı. Adana Demirspor'a karşı Galatasaray'a üç puanı getiren golleri Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi kaydetti. Galatasaray bu galibiyetin ardından puanını 93'e yükseltirken, Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Sivasspor'u ağırlayacak. Adana Demirspor ise deplasmanda İstanbulspor'un konuğu olacak.

GALATASARAY REKORUNU GELİŞTİRDİ

Geçen sezon 12 ve 25. haftalar arasında üst üste 14 maç kazanarak (biri hükmen) Süper Lig rekorunu kıran Galatasaray bu sezon istatistiğini daha da geliştirdi. Galatasaray, Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyetle üst üste 15. maçını kazanmış oldu.

FENERBAHÇE'NİN PUAN REKORUNA ORTAK OLUNDU

Adana Demirspor'u mağlup ederek 93 puana ulaşan Galatasaray, 1988-89 sezonunda Fenerbahçe’nin 36 haftada kırdığı rekoru egale etmeyi de başardı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Adana Demirspor-Galatasaray maçı başladı ve ilk tehlike ev sahibinden geldi. Balotelli'nin ara pasında savunma arkasına sarkan Mendoza'nın yerden şutunda Muslera topu kornere çeldi.

12' Galatasaray direği geçemedi! Kerem Demirbay'ın şutunda üst direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

17' Galatasaray etkili geldi. Barış Alper'in ceza sahası içinde dar açıdan yaptığı vuruşta Shahrudin gole izin vermedi.

Şampiyonluk yolunda hata yok. Galatasaray, Adana Demirspor'u üç golle geçti

24' Mutlak bir gol kaçtı. Ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak sert bir vuruş çıkaran Barış Alper'e, Shahrudin yine gol izni tanımadı.

29' Galatasaray'da kaptan Muslera ufak bir sakatlık nedeniyle kendini yere bıraktı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Muslera oyuna kaldığı yerden devam etti.

32' Icardi'nin pasında Barış Alper sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat savunmanın ciddi baskısıyla yıldız isim iyi bir vuruş yapamadı.

45' Müthiş bir tempoya sahne olan mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

49' Adana Demirspor gole çok yaklaştı. Mendoza'nın şutunda Muslera'dan seken topu Balotelli tek vuruşla ağlara göndermek istedi ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

53' Maçta gol perdesini Galatasaray açtı. Ceza sahası dışından çok sert bir vuruş yapan Ziyech ağları buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Şampiyonluk yolunda hata yok. Galatasaray, Adana Demirspor'u üç golle geçti - Resim : 2

59' Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Barış Alper'in ceza sahası içinden uzak direğe yaptığı vuruş direği yalayarak dışarı gitti.

62' Muslera mutlak golü önledi! Yusuf Erdoğan'ın ortasında Kerem Demirbay'dan seken topu iyi takip Mendoza'nın vuruşunda Muslera açıyı çok iyi kapattı.

64' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası son çizgisinde rakibinden sıyrılıp nefis bir vuruşla ağları havalandıran Kerem Demirbay skoru 2-0'a getirdi.

74' Kerem Aktürkoğlu ceza sahası dışından ayak içiyle vurdu, top direğin bir karış üzerinden auta gitti.

90+1' Mertens'in pasında ceza sahasında bomboş kalan Icardi düzgün bir vuruşla skoru 3-0'a getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin