X hastalığı ile ilgili flaş açıklama. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu: Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) açıklamalarının ardından gündeme gelen X hastalığıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
X hastalığı ile ilgili flaş açıklama. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu: Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

'Farzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun." 

X HASTALIK GÜNDEME NASIL GELDİ? 

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda sağlık sektörü liderleri, "X hastalığı" olarak adlandırılan yeni bir küresel salgın için hazırlık yapmanın önemini konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta katıldığı oturumda dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. 

Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "Hastalık X"in corona virüsü salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi. 2021 yılının başında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlayan DSÖ, hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini aktarmıştı. 

X HASTALIK NEDİR?


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da belirttiği gibi "Gerçek hayatta karşılığı olmayan" gerçek bir hastalık değil. 

VARSAYIMSAL BİR TERİM

Bu, bir salgına veya birden fazla ülkeye veya kıtaya yayılması halinde pandemiye neden olabilecek, şu anda bilinmeyen bulaşıcı hastalıklara atıfta bulunmak için WHO tarafından benimsenen varsayımsal bir terim.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin