Organları temizliyor, vücudu yeniliyor!

Yüzyıllardır kendiliğinden yetişiyor! Doğadaki en güçlü mikrop öldürücüymüş: Organları tertemiz yapıyor. İşte o sebze ve faydaları!

Google Haberlere Abone ol
Organları temizliyor, vücudu yeniliyor!

Kuzukulağının vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir şifa deposu olan kuzukulağı vücudu adeta yeniliyor. Yüzyıllardır kendiliğinden yetişen ve alternatif tıpta doğal ilaç yapımında tüketilen kuzukulağının, doğadaki en güçlü mikrop öldürücülerden biri olduğu belirtildi.

Bilim literatüründe Rumex acetosella olarak adlandırılan kuzukulağı, kırmızı gövdeli bir bitki türüdür.

Yapraklarında yüksek miktarda potasyum barındıran kuzukulağı, ayrıca okzalat, oksalik asit, tanen, antrakinon, reçine ve şeker içerir. Bunun dışında A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Tüysüz uzun yaprakları nedeniyle kuzuların kulaklarına benziyor.

Halk arasında ekşimlik, oğlak kulağı ve ebemekşisi olarak da isimleri vardır. Türkiye'de en fazla yetiştiriciliği Tokat'ta yapılırken Dünya da ise Avrupa ülkelerinde sera yöntemiyle yetiştirilir.

Ancak kuzukulağı kendiliğinden sulak alanlarda yetişen bir bitkidir. Sonbaharda tam olgunlaşan bu bitki kış ayları boyunca pazar tezgahlarında bulunabilir.

ESKİ ÇAĞLARDAN BERİ KULLANILIYOR

Eski çağlardan beridir cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan kuzukulağı özellikle sedef hastalığı, egzama ve çıbanlara birebir fayda sağlar. İçerdiği asidik özellikle cilt yüzeyindeki deforme olmuş hücreleri yeniler. Güçlü bir mikrop öldürücü etkisi vardır.

Yapılan son araştırmalarda bitkinin anne sütünü artırıcı etkisinin olduğu saptanmıştır. Karabuğday ailesine ait kuzukulağı nemli topraklarda kolayca yetişir. Çiğ olarak tüketilebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin