Onlarca kişiye sigarayı bıraktırmıştı. Ünlü psikolog Dr. Uçak bu kez 'zihin hackleme' tekniği hakkında bilgi verdi: Başarılı bir kariyere giden yolu açabilir

Ünlü psikolog Dr. Volkan Uçak, "zihin hackleme" tekniği üzerine bilgiler verdi. Sigarayı bırakma sürecini oldukça kolaylaştıran Dr. Volkan Uçak, zihinsel manipülasyon teknikleri arasında popüler olan "zihin hackleme" tekniği hakkında "Zihin hackleme ile insan zihnini derinlemesine tanıyabilir, manipüle ya da ikna edebilirsiniz. Bağımlılık ya da anksiyete problemlerinizi aşmak için oldukça faydalı bir tekniktir. Başarılı bir kariyere giden yolu açabilir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Onlarca kişiye sigarayı bıraktırmıştı. Ünlü psikolog Dr. Uçak bu kez 'zihin hackleme' tekniği hakkında bilgi verdi: Başarılı bir kariyere giden yolu açabilir

Psikoloji ve mentalizm alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Klinik Psikolog Dr. Volkan Uçak, bir psikolojik manipülasyon ve ikna tekniği olan "zihin hackleme" tekniğinin sırlarını paylaştı.  Uçak, "Zihin hackleme ile insan zihnini derinlemesine tanıyabilir, manipüle ya da ikna edebilirsiniz. Bağımlılık ya da anksiyete problemlerinizi aşmak için oldukça faydalı bir tekniktir." ifadelerini kullandı.

Zihin hackleme tekniğinin insan ilişkilerini geliştirme açısından da önemli bir araç olabileceğini söyleyen Uçak, "Hem sizi manipüle etmeye çalışan insanların kurbanı olmaktan kaçabilir hem de insan ilişkilerinizi daha olumlu bir noktaya çekmek için kullanabilirsiniz." dedi. Uçak ayrıca, zihin hackleme tekniğinin iş yaşamında başarılı olmak için de kullanılabileceğini açıkladı.

BAĞIMLILIK BU YÖNTEMLE GERİDE BIRAKILABİLİR

Dr. Volkan Uçak, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıkların zihin hackleme tekniği ile geride bırakılabileceğini söyledi. Özellikle sigara bağımlılarının bu tekniğe çok rağbet gösterdiğini belirten Uçak, "Zihin hackleme tekniği, sigara bağımlısı kişilere uygulandığında yüksek başarı oranına sahip bir teknik." dedi.

Volkan Uçak, bu tekniğin telefon veya bilgisayar bağımlılığında da etkili olduğunu ifade etti. Sağlıklı bir psikolojiye sahip olmak için özellikle ciddi zararlar verebilecek bağımlılıkların aşılması gerektiğini söyleyen Uçak, zihin hackleme tekniğinin kolay bir şekilde öğrenilerek kişiler tarafından kendilerine de uygulanabileceğini söyledi.

BAŞARILI BİR KARİYER VE SOSYAL HAYATA GİDEN YOLU AÇABİLİR

İş hayatında karşılaşılan stres ve rekabet ortamının, kişilerin psikolojik problemler yaşamasının önünü açtığını söyleyen Volkan Uçak, iş hayatında ve sosyal hayatta karşılaşılan manipülatif kişileri daha iyi ayırt edebilmek ve onlara karşı daha güçlü bir savunma mekanizması geliştirebilmek için zihin hackleme tekniğinin kullanılabileceğini belirtti. Uçak, "Başarılı bir kariyer ve sosyal hayat kurmak isteyen kişilerin hem karşılarındaki insanların yaptığı manipülatif davranışları ya da kullandığı manipülatif cümleleri anlayıp daha güçlü bir savunma geliştirmek hem de kendi ikna edicilik seviyenizi artırarak daha güçlü sosyal ilişkilere sahip olmak zihin hackleme tekniğiyle mümkündür." dedi.

Zihin hackleme tekniğinin size karşı kullanıldığını anlamanın oldukça zor olduğunu da ekleyen Uçak, "Zihin hackleme size karşı kullanıldığında anlayamayabilirsiniz fakat çok basit yöntemleri öğrenerek buna karşı savunma geliştirmeniz oldukça mümkün." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler psikolog sigara zihin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin