İstanbul Tabip Odası: Hasta randevu süresi 5 dakikadan 2 dakikaya düştü

İstanbul Tabip Odası , sosyal medya hesabı üzerinden randevu sürelerinin 2 dakikaya aralığına düştüğünü gösteren, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde çekilen bir fotoğrafı paylaşarak; hastanelerde yaşanan yığılma nedeniyle, 10 dakika olan randevu süresinde, 3-4 hastaya aynı anda randevu verildiğini duyurdu. Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Başhekimliği, konuya yönelik sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Tabip Odası: Hasta randevu süresi 5 dakikadan 2 dakikaya düştü

İstanbul Tabip Odası , sosyal medya hesabı üzerinden, randevu sürelerinin 2 dakikaya aralığına düştüğünü gösteren bir fotoğraf paylaştı. Hastanelerde yaşanan yığılma nedeniyle, 10 dakika olan randevu süresinde, 3-4 hastaya aynı anda randevu verildiğini duyurdu. 

 

İstanbul Tabip Odası: Hasta randevu süresi 5 dakikadan 2 dakikaya düştü

Fotoğrafla birlikte şu açıklamada bulundu: "İstanbul’da bir eğitim ve araştırma hastanesinin 8 Mayıs randevu ekranı aşağıdaki gibidir. Sağlık 2 dakikaya sığmaz!"

Daha sonra konuyla ilgili İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

2 DAKİKADA HASTA MUAYENE EDİLEMEZ

"Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni (MHRS) vatandaşların istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri ve 10 dakikada bir olmak üzere iki hastaya randevu verecek şekilde yeniden düzenleyerek, hekimlerin bir hastaya en fazla 5 dakika zaman ayırabileceği hekimlik ilkeleri ve etiği açısından kabul edilemez bir sağlık ortamı yaratmıştı.

Hasta muayenesi için hekime tanınan bu 5 dakikalık süre bile kabul edilebilir bir durum değilken, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin randevu ekranındaki görüntü sistemin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Doktor ekranına yansıyan randevuların 5 dakikadan 2’ye hatta 1 dakikaya düştüğü görüldü. Sağlık Bakanlığı’nın kendi yönergesine bile aykırı davrandığı ortaya çıktı.

Mesleki özerkliğimize yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz!

2 dakikada hasta muayene edilemez!"

HASTANEDEN YALANLAMA

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Başhekimliği, konuya yönelik sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Hastane tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

KAMUOYU AÇIKLAMASI

"Bazı sosyal medya mecralarında yer alan, hastanemizde iki dakikada bir muayene randevusu verildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür uygulamanın hastanemizde gerçekleşmesi mümkün değildir. İlgili görüntüler, hastane bilgi sistemimizde yapılan bir güncelleme sırasında sehven iptal edilmiş randevuların tekrar ekrana yansıması sonucu ortaya çıkmıştır. Merkezi Hekim Randevu Sisteminde yer alan gerçek randevularla bu görüntünün bir ilgisi bulunmamaktadır. Sorunu en kısa sürede çözmek adına bilgi yönetim sistemlerimiz üzerinde çalışmalarımıza devam etmektedir."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin