Bu belirtileri sakın görmezden gelmeyin: Sancısı da acısı da çok olur. Orşit nedir, neden olur?

Bu belirtileri yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Hissettiğiniz anda hemen kontrole gidin. Tedaviye ihtiyacınız olabilir...

Google Haberlere Abone ol
Bu belirtileri sakın görmezden gelmeyin: Sancısı da acısı da çok olur. Orşit nedir, neden olur?

Bu belirtileri kesinlikle görmezden gelmeyin. Hissettiğiniz anda mutlaka uzman bir doktora görünün. Enfeksiyonun ilerlemesi durumunda ağrı ve sancı çok daha şiddetleniyor.

Orşit, halk arasında testis iltihabı son dönemlerde pek çok kişide görülen bir durum olurken, orşite karşı önlem almak ve tedabi sürecine hızla geçiş yapmak son derece önemlidir. İşte orşitin var olduğunu gösteren belirtiler...

ORŞİT NEDİR?

Orşit en temel tabirle testislerin iltihaplanmasıdır. Bakteri yahut virüsler orşitin oluşmasına neden olabilirken orşit her iki testiste görülebildiği gibi tek bir tastiste de var olabilmektedir.

ORŞİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Orşit belirti ve semptomları aniden gelişirken, orşit olduğunu gösteren semptomları şu şekilde sıralayabiliriz;

 

  • Testislerden birinde veya her ikisinde şişme
  • Hafif ila şiddetli arasında değişen ağrı
  • Ateş
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Genel rahatsızlık hissi (halsizlik)

Cinsel birliktelik dolayısıyla bulaşabilen yahut geçirilen bir enfeksiyon dolayısıyla da meydana gelebilen orşit, insan kalitesini hayli düşüren bir durum olurken semptomları hissettiğiniz anda direkt olarak uzman bir doktora danışmanız çok daha sağlıklı bir süreç olacaktır.

Viral ve enfeksiyona bağlı geçirilen orşit çeşitleri bulunurken bu iki çeşidinde iki farklı tedavi süreci bulunmaktadır. Hem kendi hayatınızı hem de cinsel hayatınızı koruma altına alabilmek için belirtileri gözlemlediğiniz ilk anda doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin