Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde görev değişimi. TGC Başkanı Turgay Olcayto istifa etti, yeni başkan Vahap Munyar oldu. Vahap Munyar kimdir?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkanı Turgay Olcayto görevinden istifa etti. Yeni başkan, TGC başkanvekili görevinde bulunan Vahap Munyar oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde görev değişimi. TGC Başkanı Turgay Olcayto istifa etti, yeni başkan Vahap Munyar oldu. Vahap Munyar kimdir?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) son 10 yıldır başkan olarak yöneten Turgay Olcayto, Antalya'ya yerleşeceği için  25 Aralık 2023 Pazartesi günü yapılan Yönetim Kurulu’nda istifa dilekçesini sundu.

Toplantıda yeniden görev dağılımı da yapıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na daha önce Başkanvekili olarak görev yapan Vahap Munyar seçildi.

Toplantıda TGC Başkan Vekilliği’ne Doğan Şentürk, Başkan Yardımcılığı görevine İhsan Yılmaz, Genel Saymanlık görevine Hakan Güldağ’ın seçildi. Sibel Güneş Genel Sekreter, Nuray Karagöz Genel Sekreter Yardımcısı, Göksel Göksu, Pınar Aktaş, Uğur Güç ve Atilla Dişbudak ise üye olarak görevlerine devam edecek. Toplantıda Turgay Olcayto’dan boşalacak yönetim kurulu üyeliğine ilk yedek üye Garbis Özatay’ın çağırılmasına karar verildi.

Turgay Olcayto'nun Antalya'ya yerleşeceği için görevinden istifa ettiği öğrenildi.

VAHAP MUMYAR KİMDİR?

Vahap Munyar, 1958 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo-TV Bölümü mezunu olan Munyar, mesleğe 1979’da ANKA Ajansı’nda başladı. UBA, Tercüman, Söz ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Toplam 30 yıl çalıştığı Hürriyet gazetesinde ekonomi muhabiri, ekonomi müdür yardımcısı, ekonomi müdürü, genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu.

Halen Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nin Genel Koordinatörlüğünü üstleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin