Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'nin konuğu ünlü türkücü İzzet Yıldızhan oldu

Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti’nin bu haftaki konuğu ünlü türkücü İzzet Yıldızhan oldu. Yıldızhan programda ünlü olmadan önce yaptığı çeşitli işleri ve hayatının dönüm noktalarını anlattı. İlk kez Berber Muhabbeti’nde İzzet Yıldızhan kızlarından Zelal ve oğullarından Veysel Efe ile birlikte türkü söyleyedi.

Google Haberlere Abone ol
Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'nin konuğu ünlü türkücü İzzet Yıldızhan oldu

Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti bu hafta da ünlü türkücüyü ağırladı. Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi İzzet Yıldızhan berber koltuğuna oturdu, tv100 izleyicileriyle hayatının hiç bilinmeyenlerini paylaştı.

İzzet Yıldızhan türkü söylemeye nasıl başladı? Ünlü olmadan kebapçılıktan berberliğe hangi meslekleri yaptı? Yıldızhan’ı ilk kim keşfetti?

Ünlü sanatçı hakkında bu ve daha birçok merak edilen soruyu yanıtlandırdı. Programın sonunda ise Şükrü Dudu İzzet Yıldızhan’a kızlarından Zelal ve oğullarından Veysel Efe ile güzel bir sürpriz de yaptı.

"BİR AVUÇ PAMUĞA BİR TÜRKÜ SÖYLÜYORDUM"

Yıldızhan, çocukluğunda pamuk tarlasında çalışırken bile kendisne türkü söylettirildiğini söyleyerek, "İlkokul 1’deyken bile Cuma günleri müzik dersinde bana türkü söyletirlerdi. İlk okuduğum türküler arasında İzzet Altınmeşe’nin o güzel eserleri vardı. Sonrasında ise pamuk toplarken bana hep türkü okutuyorlardı. Bir avuç pamuğa bir türkü söylüyordum" dedi.

"BİRÇOK İŞ YAPTIM"

Müzik kariyerinden önce birçok mesleği yaptığını dile getiren İzzet Yıldızhan, "Kebapçılık yaptığım dönemde çalışma arkadaşlarımdan Mehmet Müjde vardı. Bana söylerdi, ders alman lazım, derdi. Daha sonra ise beni aracılık yaparak gazinoda sahneye çıkardı.

Türkücü olmadan 5-6 yaşında Ankara’da berber çırağı olarak başladım. Pamuk işçiliği yaptım. Ankara’da kebapçılık yaptım yine. Kebapçılık yaparken bana bir sahne açtılar, bir daha inmedim" dedi.

"HAYATIMIN EN ÖNEMLİ KISMINDA ÇOCUKLAR VAR"

Ünlü türkücü 9 çocuğunun da isimlerini büyükten küçüğe sayarak, "9 çocuğum var. Büyükten küçüğe doğru sayıyorum. Mustafa, Ali Yuşa, Zelal, Veysel Efe, Sevgi, Ekrem, Ömer, İzzet, Hamza. Çocuklarımla hayatım benim çok bütündür. Hayatımın en önemli kısmında onlar yer alır. Çünkü bu hayatta onlar Allah’ın bize emaneti. Şartlar ne kadar zorlu olsa da iş dışında kalan zamanımın tamamını onlara ayırmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"HEM SENİN SOFRAN HEM DE NECAT BEYİN SOFRASI ÇOK AÇIK"

Programın ilerleyen dakikalarında berber koltuğunda Türk kahvesi ikramı üzerine Yıldızhan, "Hem senin hem de Nejat beyin sofrası çok açık" dedi. Şükrü Dudu'nun "Bir gün Bodrum’da tanışmıştık Nejat beyle. Siz de o zaman orada tatildeydiniz" sözleri üzerine Yıldızhan, "Ebru Hanım ve Necat Bey benim çok sevdiğim ve başarılı insanlar. Sanatçı arkadaşım Ebru Yaşar’ı zaten konuşmuyorum o çok başarılı, Necat Bey de iş adamı olarak çok başarılı" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI İZZET YILDIZHAN’I ANLATTI

Programda İzzet Yıldızhan’a Şükrü Dudu'nun bir de sürprizi vardı. Ekranlarda ilk kez oğullarından Veysel ve kızlarından Zelal kamera karşısına geçti ve Yıldızhan’a sürpriz yaptı.

Şükrü Dudu’nun sorusu üzerine Zelal babasını, "Evlatlarına çok düşkün bir baba. Bizi sevgisiyle yüceltip göklere çıkardı. Onu çok seviyoruz bütün kardeşlerimiz adına o bizim her şeyimiz" sözleriyle tanımladı.

Veysel Efe ise, "Babamı anlatmaya bu röportaj yetmez. Bir evlat için, bir eş için, bir patron için düşünebileceğiniz en ideal insanı düşünün. O insan benim babam. Babam bir erkeğe kendini cesur hissettiren bir dayanak" dedi.

İzzet Yıldızhan 'Erzurum Yaylasıyam' türküsünü de çocuklarıyla canlı olarak söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin