Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne gayrimenkulcü Avi Alkaş konuk oldu. Elektronik teraziyi Türkiye'ye nasıl getirdiğini anlattı

Ünlü berber Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne bu hafta Türkiye'de "AVM" denince akla gelen ilk isim, gayrimenkulcü Avi Alkaş konuk oldu. Alkaş, Türkiye'ye elektronik teraziyi nasıl getirdiğini ve pazarlamasını nasıl yaptığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne gayrimenkulcü Avi Alkaş konuk oldu. Elektronik teraziyi Türkiye'ye nasıl getirdiğini anlattı

tv100'de yayınlanan Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'nin bu haftaki konuğu ünlü gayrimenkulcü Avi Alkaş oldu. İş hayatına nasıl girdiğini anlatan Alkaş, Türkiye'ye elektronik teraziyi kendisinin getirdiğini de açıkladı.

Alkaş o günleri şöyle anlattı:

Çok özel günlerdi onlar. Gerçekten de ibreli teraziyi, mekanik teraziler varken biz pazara Japon malı elektronik teraziyi tanıtmaya başlamıştık ve bu Mısır çarşısı günlerimde ben o bölgeyi bildiğim için çalıştığım yıllardan, üniversite yıllarından. Oradaki esnafı bizim o bölgenin bayisi yapmak suretiyle, Ankara’daki Ufuk Özerten dostum vardı. O kuru gıda ulus halindeki toptancılığı yaptığı için onları da bu kanalın içine almak suretiyle adım adım Anadolu’yu dolaşarak elektronik teraziyi bütün Avrupa’ya, Türkiye’ye bir modernleşme aracı olarak da satmış olduk. O zamanlar Türkiye 67 ildi. Ben 67 ilin 54’ünü dolaşmıştım bu terazi için. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin