Özgür Özel'in tv100'deki Hatay sözleri gündem oldu. Candaş Tolga Işık'a konuk olmuştu: Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır

Gece saatlerinde CHP'nin 242 belediye başkanı adayı tanıtıldı. Depremde en çok yıkım yaşayan illerden biri olan Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ın tekrar aday olması ise büyük tepki aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tv100'de Candaş Tolga Işık'a konuk olduğunda söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'in tv100'deki Hatay sözleri gündem oldu. Candaş Tolga Işık'a konuk olmuştu: Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş olunca sosyal medyada büyük tepki geldi. Depremde en çok yıkıma uğrayan kentlerden biri olan Hatay için gösterilen tepkiler arasında eski CHP PM üyesi Eren Erdem'in de olması dikkat çekti. 

Sosyal medyada Savaş'a tepki gösterilirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tv100'de Candaş Tolga Işık'a konuk olduğu programda söylediği sözler akıllara geldi. 

2023 seçimlerinin kaybedilmesinin ardından lider değişimine giden CHP'de aday belirleme süreci de yine yüksek sesler eşliğinde gerçekleşti. Dün gece adaylar belirlenirken Genel Merkez'de hareketli dakikalar yaşandı. Adayların açıklanmasıyla Mersin, Adana, Hatay, Aydın, Eskişehir gibi büyükşehir yarışacak isimler de belli oldu.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş ile devam edeceklerini duyurdu. Açıklanan isim sonrasında sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. 6 Şubat'ta gerçekleşen depremde en fazla yıkıma uğrayan kentlerden biri olan Hatay'da mevcut belediye başkanı ile devam edilme kararı birçok isim tarafından tepkiyle karşılandı.

TV100'E KONUK OLMUŞTU

Tartışmaların odağındaki isim Lütfü Savaş'ın ise deprem zamanı kullandığı bazı ifadeler yeniden gündem oldu. Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ta 1000 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda da kayıp vardı. Günlerce televizyon ekranlarında tartışılan yapıyla ilgili Savaş, "Binayı yapan arkadaşımız, idealist bir insan. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine uygun yapmıştır. Ben geçmişte bilim adamlığı yapğan bir insanım. Yaşadaığımız küçük bir kıyametti. Belediye, bu işi yapanlar gerçekten de çok sorgulanırsa yazık etmiş oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

Adaylar belli olmadan önce Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programına katılan CHP lideri Özgür Özel ise, "Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır." ifadelerini kullanmıştı.

ERDEM: DOĞRU BULMUYORUM

Kılıçdaroğlu döneminde partinin A takımında yer alan Eren Erdem konuyla ilgili, "24, 24, 26, ve 27. dönem Tekirdağ Milletvekilimiz, 34, 35, 36 ve 37. dönem Parti Meclisi Üyemiz (Parti yöneticimiz) Sayın Candan Yüceer’in Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını tebrik ederim. Partimizdeki değişimin siyasetimize kazandırdığı “bu YEPYENİ yüzler” sayesinde değişim Tekirdağ’dan tüm ülkeye yayılacak, partimiz CHP tarih yazacak…" sözleriyle adayları eleştirdi.

Ardından Lütfü Savaş'ı adaylığına da değinen Erdem, "Ben, şahsen doğru bulmuyorum. Ancak, bunu hiçbir görevim olmaksızın söylüyorum. Bana göre tüm adaylar önseçimle belirlenmelidir. Görev süremde bunu savundum. Ve tümüyle bunu önerdim." dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin