Mesut Yavuz yaşamını yitirdi

Çizdiği karikatürler ile spor sayfalarına renk katan usta isim Mesut Yavuz, 76 yaşında hayatını kaybetti. Yavuz bir süredir tedavi görüyordu.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Yavuz yaşamını yitirdi

Türk spor basını büyük bir ustayı daha kaybetti. Spor basınında çizdiği karikatürlerle çığır açan, özellikle portreleriyle spor sayfalarını süsleyen Mesut Yavuz hayatını kaybetti. Yavuz'un vefatını Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir duyurdu.

Tongsir, "40 yıllık dostumuz, spor karikatürsti, TSYD üyesi MESUT YAVUZ'u kaybettik. Üzüntümüz sonsuz. Allah rahmet eylesin." ifadelerine yer verdi.

2019’dan bu yana tedavi gören Yavuz, ünlü karikatürist Bedri Koraman’ın da yeğeniydi. Hâlâ birçok mezatta çizdiği karikatürler sergilenen Yavuz’un cenazesi bugün Levent Afet Yolal Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ercan Güven, dostu Mesut Yavuz’un ardından şunları dedi:

“Gurur duyduğu sanatçı aykırılığını, sakalından giyimine kadar her enstrümanla sergilemekten hoşlanan, hak ettiği yaşam standardına ulaşamasa da şikâyet yerine hayatı coşkuyla yudumlayan farklı ve o sıra sizinle arası iyi ise çok keyifli bir adamdı yarım asırlık dostum mesai arkadaşım Mesut… Spor sayfalarının en şaşaalı devrine inanılmaz renkler kattı fırçasıyla. Kulüp başkanları, hocalar, futbolcular heyecanla bakardı Milliyet’e “Benim illüstrasyonumu çizmiş mi” diye. Çok kazık yediği bu dünyadan daha mutlu olur mutlaka. Alkışlarla…”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler karikatür gazeteci
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin