İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları kim? tv100 canlı yayınında konuşan Müsavat Dervişoğlu'ndan Kübra Par'a flaş açıklamalar

tv100'de yayımlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk olan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerle ilgili İstanbul ve Ankara'da kimlerin aday olacağı konusunda açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de İYİ Parti'nin ittifak kararının değişmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları kim? tv100 canlı yayınında konuşan Müsavat Dervişoğlu'ndan Kübra Par'a flaş açıklamalar

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, tv100’de Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk oldu. Dervişoğlu, yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara adaylarına dair açıklamalar yaparak ‘Ankara adayı için bazı isimlerin konuşulduğunu’ dile getirdi. Dervişoğlu ayrıca partisinin ittifak kararının 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de değişmeyeceğinin altını çizdi.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk oldu. Dervişoğlu yerel seçim süreci ve İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara gibi şehirlerdeki adaylarının kim olacağına dair sorulara tv100 ekranlarında yanıt verdi.

İSTANBUL İÇİN KİMLER MÜRACAAT ETTİ?

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin İstanbul adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya, “Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olsaydım, bu soruya cevap verirdim. Şu an kimlerin müracaat ettiğine dair bir bilgim yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri vardı. Komisyon çalışmaları, genel kurul çalışmaları yoğun. Dolaysıyla genel merkezdeki bu çalışmalara dahil olamıyorum.” şeklinde yanıt verdi.

"ANKARA İÇİN BAZI İSİMLER KONUŞULUYOR”

Dervişoğlu, Ankara belediye başkan adayı için Mansur Yavaş’ın karşısına kimin çıkarılacağına dair Genel Merkez’de bazı isimlerin konuşulduğunu söyleyerek, “ Çıkaracağımız adayın mutlak suretle ihtiyacı karşılamasına özellik olarak bakacağız elbette. Bu konuda bazı isimler konuşuluyor ve bunların adları zikrediliyor.” dedi.

2028'DE İTTİFAK OLACAK MI?

Müsavat Dervişoğlu, partisinin ittifak konusundaki tavrının yalnızca yerel seçimler için değil, 5 yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de aynı kalacağının altını da çizerek, “Açık ve net olarak söylüyorum 2028 yılında gerçekleşecek olan seçimlerdeki tavrımız da bugün olduğu gibi olacak. Türkiye’yi yönetmeye talip olduğumuzu anlatacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin