Isparta Gazeteciler Cemiyeti kapılarını açtı. Gazetecilerin artık bir yeri var

Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi, geniş katımlı törenle açıldı. Açılışa Isparta valisi, belediye başkanı ve AK Partili vekiller ile çok sayıda gazeteci ve vatandaş da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Isparta Gazeteciler Cemiyeti kapılarını açtı. Gazetecilerin artık bir yeri var

Merhum gazeteci Soner Toros’un isminin yaşatılacağı Basın Merkezinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “O gecesini, gündüzünü şehrine ayırırdı. O güçlü insan, o güçlü kalem, o güçlü, dürüst, gerçekleri tam manasıyla kamuoyuna yansıtan gazeteci bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin, Rabbim kabrini cennet eylesin. Basın Merkezimiz gazeteci arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Merhum Soner Toros’un kızı Kavin Toros da “Canım babam seni çok seviyorum, senin kızın olduğum için gurur duyuyorum. Her zaman senin gibi iyi kalpli olacağım” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TALEPLERİ KARŞILADI

1978 yılında kurulan Isparta Gazeteciler Cemiyeti, dönem dönem bir basın merkezine sahip olsa da son dönemlerde basın merkezi hasreti çekiyordu. Sivil toplum kuruluşları tarafından kendisine gelen talepleri değerlendiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu kapsamda basın merkezi talebini olumlu karşıladı ve Sanayi Mahallesi 104. Caddedeki Soner Toros Parkı alanı içerisine bir basın merkezi inşa edilmesi talimatını verdi.

Çalışmaları tamamlanan basın merkezine 29 Nisan 2021 tarihinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden şehrin sevilen ismi gazeteci merhum Soner Toros’un adı verildi. Böylelikle Soner Toros’un ismi basın merkezinde ölümsüzleştirildi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi’nin açılışına Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, merhum gazeteci Soner Toros’un eşi Isparta Belediyesi Özel Kalem Müdürü Dilek Toros ve kızı Kavin Toros, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta merhum Soner Toros için hazırlanan video gösterileri izlenirken, duygusal anlar yaşandı.

Açılışta gazeteci merhum Soner Toros’un meslektaşları ve birlikte çalıştığı meslek duayenleri duygularını dile getirdi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e basın merkezi kazandırdığı için teşekkür ederek, Isparta basınının bugünü bayram olarak kabul ettiğini söyledi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezinin açılışının yapılmasının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baş, “Merhum gazeteci Soner Toros’un ismini taşıyacak basın merkezini kısa sürede inşa ederek bize tahsisini sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. 10 Ocak 2022’de bizleri ziyaretinde basın merkezi sözü veren belediye başkanımıza bu sözü yerine getirdiği için meslektaşlarım adına da teşekkür ediyorum. Artık basın toplantılarımızı burada yapacağız. Burası meslektaşlarımıza çeşitli etkinlikler için ev sahipliği yapacaktır” ifadelerinde bulundu.

KIZI: ŞÜKRÜ DEDEME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kürsüye gelen Merhum Soner Toros’un kızı Kavin Toros, duygularını aktardı. Toros, “Canım babam Soner Toros adına yapılan bu hizmetten dolayı Şükrü dedeme, Şadiye teyzeme ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Canım babam seni çok seviyorum, senin kızın olduğum için gurur duyuyorum. Her zaman senin gibi iyi kalpli olacağım” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuşmasına geçtiğimiz günlerde kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı.

Basın Merkezine Soner Toros isminin verilmesinin Belediye Meclisi üyelerinin oybirliği ile karar verildiğini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Başkan Başdeğirmen, “Bu basın merkezi tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmet verecek. Bir açıklama yapılacağı zaman gazeteci arkadaşların bir merkezi olmadığından farklı yerlerde bu açıklamalar yapılıyordu. Bir misafir gelecek cemiyet başkanının cemiyet odası ve tabelasını asacak bir odası yok. Bugüne kadar cemiyet başkanlığı yapanlar kendi ofislerini Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak kullandılar. Bu basın merkezi gazeteci arkadaşlarımıza geciken bir hediyedir. İnşallah burada yapılacak görüşmeler, basın açıklamaları şehrimize faydalı olacaktır. Açılışımız hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür plaketi takdim etti. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi, duaların ardından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Protokol ve basın mensuplarının hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler basın medya ısparta
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin