Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Netflix 90 günlük ücretsiz abonelik uzatma vaatlerine karşı uyardı

Netflix, kullanıcılarını dolandırıcıların gönderdiği sahte e-postalara karşı uyardı. Söz konusu e-postalarda, hesap süresinin dolduğu iddia edilerek üyeliklerin 90 gün ücretsiz olarak uzatılacağı vaadi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Netflix 90 günlük ücretsiz abonelik uzatma vaatlerine karşı uyardı

Netflix, internet dünyasının en büyük hizmetlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu da dolandırıcıların her geçen gün daha fazla ilgisini çekiyor. Yeni bir Netflix dolandırıcılık girişimi, kullanıcıları kimlik avı saldırısıyla baş başa bırakıyor.,

shiftdelete.net'teki habere göre Yeni bir kimlik avı dolandırıcılığı, kişisel bilgileri çalmak amacıyla Netflix kullanıcılarını hedef alıyor. Dolandırıcılar tarafından gönderilen e-posta, Netflix hesabının süresinin dolduğunu iddia ediyor. E-postada yer alan bağlantıya tıklayarak üyeliğin 90 günlüğüne ücretsiz uzatılacağı belirtiliyor.

Güvenlik uzmanları ise bu bağlantıların insanları kandırmak için tasarlandığını dile getirdi. Resmi Netflix markasını ve logosunu kullansa da, e-posta aslında Netflix’ten gelmiyor. Daha ayrıntılı bir inceleme yapıldığında, gönderen adresin Netflix’in alan adlarıyla eşleşmediği görülüyor.

Dolandırıcılık, kullanıcı için son kullanma tarihinin dolduğunu söyleyerek Netflix hesaplarına erişim kapatılacağını iddia ediyor. Ancak Netflix hesaplarının süresi bu şekilde dolmuyor. Ayrıca 90 günlük ücretsiz uzatma teklifi de gerçek
değil.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin