Devlet Bahçeli emekliler için 7 bin lira seyyanen zam talep etti iddiası. Emekli maaşları ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı: 7 bin lira seyyanen zammı Mehmet Şimşek engelledi mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor. E-Devlet sistemine 37.57 oranındaki fark yansıdı. Ancak memur emeklileri ile arada oluşan uçurumun kapatılması için ortaya konulacak formül merak ediliyor. Vatandaşlar emekli maaşlarına ne kadar refah payı eklenecek diye sorarken Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç flaş bir iddia ortaya attı: MHP lideri Bahçeli, emekli maaşlarına 7 bin lira seyyanen zam talep etti, ancak Bakan Şimşek engelledi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli emekliler için 7 bin lira seyyanen zam talep etti iddiası. Emekli maaşları ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı: 7 bin lira seyyanen zammı Mehmet Şimşek engelledi mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi kara kara memur emeklileri ile aralarında oluşan maaş farkının nasıl kapatılacağını düşünüyor. E-Devlet üzerinden maaşlarını kontrol eden emekliler sisteme 37.57'lik enflasyon farkının yansıdığını gördü ancak herhangi bir refah payı veya düzeltme göremedi.

Kök maaşı 5 bin 500 liranın altında olanlar ve geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile 7 bin 500 lira aylık alan emekliler eğer hükümet tarafından bir düzenleme yapılmazsa 7 bin 500 lira almaya devam edecek. 

Asgari ücret 17 bin 2 lira olurken en düşük emekli maaşı asgari ücretin yarısından az bir duruma geldi. 

Emekliler maaşlarına yapılacak düzenlemeyi merak ederken, Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen yıl Temmuz ayında grup toplantısı sırasında emekliye yapılan yüzde 25’lik zammı yeterli bulmadığını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir."

MEHMET ŞİMŞEK SICAK BAKMADI

Mehmet Çetingüleç, Bahçeli’nin emekliye seyyanen 7 bin lira zam talebi olduğunu yazarken, “Devlet Bey'in talebi Mehmet Şimşek'e de iletilmiş, ama Maliye buna sıcak bakmamış. Şimşek yüksek zammın fiyat artışlarına yol açacağını ve bunun emekliye kötülük olacağını söylemiş” ifadelerini kullandı.

Çetingüleç tarafından ortaya atılan iddiaya göre Şimşek, dengeli ve enflasyon hedefleriyle tutarlı bir zammın daha fazla yarar sağlayacağına dikkat çekti. Buna karşın kök maaşı 7 bin 500 ve altında olanlar için özel bir düzenleme yapılmasına Maliye'den izin çıktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin