Zeki Demirkubuz- Nuri Bilge Ceylan arasındaki tartışma bitmiyor. Ceylan, film festivalinde neden bayıldığını açıkladı

Türkiye'nin önde gelen iki yönetmeni Zeki Demirkubuz- Nuri Bilge Ceylan arasındaki tartışma bitmiyor. Nuri Bilge Ceylan bugün sosyal medyasında yaptığı bir açıklamada tartışmaya kendince nokta koydu. Ceylan'ın bu sözlerine Demirkubuz'dan küfürlü bir yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Zeki Demirkubuz- Nuri Bilge Ceylan arasındaki tartışma bitmiyor. Ceylan, film festivalinde neden bayıldığını açıkladı

Türkiye'nin önde gelen iki yönetmeni arasındaki tartışmaya ilişkin Nuri Bilge Ceylan'dan yeni açıklama geldi. Zeki Demirkubuz'un Habertürk'te katıldığı yayında söylediği sözlere yanıt veren Ceylan, 2006 yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde hastalığı nedeniyle bayıldığını belirtirken Demirkubuz'un diğer açıklamalarına da ismini anmadan yanıt verdi.

Atilla Dorsay ile yaptığı röportajda Yılmaz Güney'in 'Baba' filmini izlediğini söylediğini hatırlatan Ceylan, filmlerinde ise Demirkubuz'a yönelik herhangi bir gönderme bulunmadığını vurgulayarak, "Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem" dedi.

Ceylan'ın açıklaması şöyle:

Bir algı oluşturmaya yönelik hiçbir kanıtı olmayan bir sürü hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş.

İŞTE BAYILMA NEDENİ

Ama 2006 yılında Antalya’daki törene 40 derece ateşle geldiğimi, sağlık nedeniyle bayıldığımı bildiğin ve o dönemde bunu bütün gazeteler yazdığı halde hala öyle şeyler söyleyebilmen inanılmaz. Her zaman yaptığın gibi “madem böyle bir algı oluşmuş, öyleyse bundan yararlanayım” şeklinde düşünüyorsun. Tıpkı filmi bile seyretmeden yaptığın suçlamalar gibi. O senaryonun üzerinde sadece benim değil üç kişinin aylar süren alın teri ve emeği var. Birkaç kişi şöyle dedi böyle dedi diye seyretmek zahmetine bile katlanmadan bir filme kara çalmak, ona emek veren insanların onuruyla oynamak bu kadar kolay olmamalı.

2008 Altın Portakal’da Baba filmini izlemediğimi söylediğimi, bunu TV’de seyrettiğini belirtmişsin. Bu doğru değil. Baba filmini seyrettiğimi ve çok sevdiğimi daha dünya prömiyeri sonrasında Cannes’daki basın toplantısında söyledim. Soruyu da Atilla Dorsay sormuştu hatta. Cannes sitesinde podcasti'ni bulabilirsin.

Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem. Ama yine de Kış Uykusu filminde Nihal’in Aydın’a söylediği küçük bir repliğin senin de içinde olduğun belli bir tipolojiyi iyi tarif ettiğini düşündüğümü inkar edemem.

“Vicdan, ahlak, ideal, ilkeli olma, yaşamın amacı… bu sözler ağzından hiç eksilmedi. Birini küçük düşürmek, incitmek, karalamak istediğin zaman hep böyle sözler söylersin. Ama bence, bir insan bu kelimeleri bu kadar fazla kullanıyorsa esas ondan şüphe etmek lazım…”

Daha birçok şey yazdım, sildim, vazgeçtim. "Bir insanın karakteri onun yazgısıdır" demiş Herakleitos. Yapacak bir şey yok. Kendimin ve çevremdeki insanların huzurunu daha fazla kaçırmayacağım. Ve bundan sonra da bir şey yazmayacağım. Böyle bir gereklilik doğarsa da buna mahkeme yoluyla devam ederim. Seni kendi gerçeğinle baş başa bırakıyorum. Gördüğüm kadarıyla bu ceza sana zaten yetiyor.

Herkese kavgasız dövüşsüz bir yeni yıl dilerim.

DEMİRKUBUZ'DAN KÜFÜRLÜ YANIT

Nuri Bilge Ceylan'ın bu sözlerine Zeki Demirkubuz'dan küfürlü bir yanıt geldi.

Demirkubuz, Ceylan'ı etiketleyerek "... hikayeler mecburidir, kolpa sözlerle avunmak güzeldir" dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin