Oscar 2024 ödülleri sahiplerini buldu. Geceye Oppenheimer damga vurdu: En İyi Yönetmen ödülünü Christopher Nolan aldı, film 7 Oscar kazandı

Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Oscar heykelcikleri sahiplerini buldu. Geceye damgasını vuran film ise Oppenheimer oldu. Film En İyi Yönetmen ödülü dahil tam 7 dalda Oscar ödülü kazandı. İşte 2024 Oscarları.

Google Haberlere Abone ol
Oscar 2024 ödülleri sahiplerini buldu. Geceye Oppenheimer damga vurdu: En İyi Yönetmen ödülünü Christopher Nolan aldı, film 7 Oscar kazandı

Sinema sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Oscar heykelcikleri dağıtıldı. 96. Oscar Ödül Töreni, tüm dünyada ilgiyle izlendi. Geceye 'En İyi Kostüm' ödülünü sahibine vermek için sahneye çırılçıplak çıkan ünlü oyuncu ve güreşçi John Cena, damgasını vurdu.  

ABD'de bu yıl 96’ncısı düzenlenen Oscar ödül töreninde "En İyi Film" ödülünü Oppenheimer, "En İyi Yönetmen" ödülünü bu filmin yönetmeni Christopher Nolan alırken hem dışarıda gerçekleştirilen Gazze gösterisi, hem de ödül kazanan yönetmen Jonathan Glazer'ın "Gazze'de işgale tepki" konuşması geceye damga vurdu.

2024 Oscar Ödül Töreni’ne en iyi film dahil yedi dalda ödül kazanan Oppenheimer damga vurdu. Filmin yönetmeni Christopher Nolan en iyi yönetmen ödülünü alırken, başroldeki Cillian Murphy de en iyi aktör ödülünü kazandı.

Oscar 2024 ödülleri sahiplerini buldu. Geceye Oppenheimer damga vurdu: En İyi Yönetmen ödülünü Christopher Nolan aldı, film 7 Oscar kazandı

13 dalda aday gösterilen Christopher Nolan'ın son filmi "Oppenheimer" törenden 7 ödülle ayrıldı. 11 dalda aday gösterilen Yorgos Lanthimos'un yönettiği "Poor Things" filmi ise 4 ödül kazandı.

ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan Dolby Theatre'da gerçekleştirilen ödül töreninde Oppenheimer filmi kadar Gazze'de yaşanan katliamlara tepkiler de dikkati çekti.

Ödül töreninden önce Dolby Theatre önünde toplanan Filistin destekçisi göstericiler Gazze'de acil ateşkes için gösteri yaptı ve yolu kapadı. Amerikan medyasının da yer verdiği Gazze'ye destek gösterisi nedeniyle ödül töreni bir süre geç başlarken, Gazze'de acil ateşkes talebinde bulunan ünlü Hollywood oyuncuları da kırmızı halıda yakalarında "ateşkesi" sembolize eden broşlarla poz verdi.

Aralarında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish gibi ünlü Hollywood yıldızlarının bulunduğu birçok oyuncunun salona "Gazze'de ateşkes" talebini sembolize eden kırmızı broşlarla gelmesi dikkati çekti.

En iyi kadın aktris ödülünü ise Poor Things’deki performansıyla Emma Stone aldı. Film en iyi makyaj ve saç tarzı, en iyi kostüm ve en iyi prodüksiyon tasarımı ödülünü de aldı.
En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Oppenheimer’daki rolüyle Robert Downey Jr., en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ise The Holdovers’taki rolüyle Da’Vine Joy Randolph kazandı.

Fotoğraf altı yazısı,En iyi yardımcı aktris ve en iyi aktris ödüllerini alan Da’Vine Joy Randolph ve Emma Stone, ödül töreninde kadehlerini tokuştururken
En iyi özgün şarkı dalında ödüle aday gösterilen Barbie’nin iki şarkısını söyleyen Billie Eilish ve Ryan Gosling’in performansları büyük alkış alırken bu daldaki ödül, What Was I Made For? şarkısıyla Billie Eilish ve kardeşi Finneas O'Connell'a gitti.

İŞTE 2024 OSCAR ÖDÜLLERİ

En iyi yabancı dilde film ödülünü Birleşik Krallık yapımı The Zone of Interest kazandı.
En iyi film müziği ödülünü ise Oppenheimer ile Ludwig Göransson aldı. Göransson daha önce de Black Panther ile aynı ödüle layık görülmüştü.
Godzilla en iyi görsel efekt ödülünü alırken Oppenheimer ekibinden Jennifer Lame 10 yıl aradan sonra en iyi kurgu ödülünü alan ilk kadın oldu. Filmin sinematografı Van Hoytema da alanında ödül aldı.
En iyi kısa film ödülü The Wonderful Story of Henry Sugar ile Wes Anderson’a gitti.
Ödül töreninin düzenlendiği binanın yakınlarındaki Filistin protestosu yüzünden geç başlayan törende en iyi ses ödülünü Zone of Interest kazandı.
20 Days in Mariupol filmi ise en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. Belgeseli hazırlayan Pulitzer ödüllü Ukraynalı gazeteci Mstyslav Cherno “Bu ödülü alırken ‘Keşke bu filmi çekmeme gerek olmasaydı’ diyen ilk kişi olabilirim” diye konuştu.
En iyi kısa belgesel ödülü Last Repair Shop’a, en iyi kısa animasyon ödülü ise War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko’ya verildi.
En iyi animasyon ödülünü The Boy and the Heron aldı.
American Fiction filmi en iyi uyarlama senaryo, Anatomy of a Fall ise en iyi özgün senaryo ödüllerini kazandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin