Kadir İnanır'dan iyi haber! Doktoru müjdeyi verdi

Usta sanatçı Kadir İnanır felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Günlerdir durumu ciddiyetini koruyan İnanır'dan iyi haber geldi. İşte usta sanatçının doktorunun açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Kadir İnanır'dan iyi haber! Doktoru müjdeyi verdi

Usta sanatçı Kadir İnanır felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Günlerdir durumu ciddiyetini koruyan İnanır'dan iyi haber geldi. İşte usta sanatçının doktorunun açıklaması...

Yeşilçam'ın değerli oyuncuları arasında yer alan Kadir İnanır, beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmişti. Acil olarak hastaneye kaldırılan sanatçı bir süredir uyutuluyordu.

Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi.

Sağlam, "İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun" ifadelerini kullandı.

Jülide Kural da 23 yıllık hayat arkadaşı Kadir İnanır'ın son durumuna ilişkin şunları söyledi:

"DOKTORLAR BİR GECE DAHA BEKLEME KARARI ALDI"

"Değerli halkımız, merak ettiğinizi bildiğimden hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır'ın son durumuna ilişkin bilgileri sizinle paylaşmak isterim.

Doktorlarımızın amacı aslında dün itibarıyla Kadir İnanır'ı entübe halinden çıkarıp doğal süreci başlatmaktı bildiğiniz gibi. Onu seven biz bir an önce uyandırılmanın gerçekleşmesini istiyorduk elbette. Ancak sürecin hassasiyeti nedeniyle doktorlar bir gece daha bekleme kararı aldı.

Bu sabah Kadir İnanır'ı ziyeretim sırasında beni tanıması, elimi tutması gibi olumlu ve bilinçli olabilecek tepkileri, artık uyandırma sürecinin başlayacağı umudunu verdi bana. Ki bu sürecin bir gerçekliğe dönüşmesi haberini size vermekten çok mutluyum.

Yani artık Kadir İnanır entübe durumundan çıkarılıp vücudunun doğal çalışma sürecini gerçekleştirmeye başladı. Elbette henüz yorgun, zamana ihtiyacı var. Emek ve sabırla bu zor süreci de aşacağından eminim."

"MUTLAKA BAŞARACAKTIR"

"Hep söylediğimiz gibi güçlüdür Kadir İnanır ve mutlaka başaracaktır. Elbette doktorların, sağlık çalışanlarının emeği ve sizin ona yolladığı güzel duyguların gücüyle.

Kadir İnanır'ın bu topraklarda yaşayan her kesimden insanın kalbinde nasıl da yer ettiğini bilen biri olarak anlıyorum ki onurlu, ilkeli, özgün bir hayatın karşılığı daima büyük bir sevgi oluyor... Ne iyi ki!"

KADİR İNANIR KİMDİR?

Fatsa doğumlu olan Kadir İnanır, ilkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da tamamlarken, sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde gösterdi. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"nda finale kalan Kadir İnanır, 1968'de ise Saklambaç gazetesinin düzenlediği "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda birinci oldu. Fotoromanlarda bir süre rol aldıktan sonra sinema kariyerine adım attı. İlk kez başrolde yer aldığı 1970 yapımı "Kara Gözlüm" filmiyle Türkan Şoray ile başrolleri paylaştı. Atıf Yılmaz'ın yönettiği bu filmle Türk sinemasının önemli erkek oyuncuları arasında yerini aldı. Daha sonra birçok filmde Türkan Şoray'la birlikte rol aldı ve Türk sinemasının sevilen isimleri arasına girdi.

Zamanla daha nitelikli filmlere yönelen Kadir İnanır'ın filmografisinde önemli yapımlar bulunmaktadır. Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Utanç" (1972), "Selvi Boylum, Al Yazmalım" (1977) ve "Bir Yudum Sevgi" (1984), Ömer Kavur'un yönettiği "Ah Güzel İstanbul" (1981), "Kırık Bir Aşk Hikayesi" (1981) ve "Amansız Yol" (1985), Şerif Gören'in yönettiği "Tomruk" (1982), "Sen Türkülerini Söyle" (1986) ve "Katırcılar" (1987), Erdoğan Tokatlı'nın yönettiği "Suçumuz İnsan Olmak" (1986) ve "72. Koğuş" (1987), Zeki Alasya'nın yönettiği "Dikenli Yol" (1986), Zafer Par'ın yönettiği "Yedi Uyuyanlar" (1988), Melih Gülgen'in yönettiği "Tatar Ramazan" (1990) ve "Tatar Ramazan Sürgünde" (1992) gibi yapımlar, İnanır'ın kariyerinde önemli bir yer tutar.

Kadir İnanır, sinema kariyerinde birçok ödüle layık görülmüştür. 5. Altın Koza Film Festivali'nde Filiz Akın ile birlikte rol aldığı "Utanç" (1973) adlı filmde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca, 1985 yapımı Şerif Gören filmi "Yılanların Öcü"deki performansıyla 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 1990'da "Medcezir Manzaraları" adlı filmdeki rolüyle 3. Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Ayrıca, 1998 yılında Flash TV'de 8 ay boyunca ana haber bültenini sunmuştur.

Son dönem Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan ünlü oyuncu, 2000 yapımı Sinan Çetin filmi "Komser Şekspir"de rol almıştır. Ardından, 24 yıl aradan sonra 2003 yılında "Gönderilmemiş Mektuplar" adlı filmde Türkân Şoray ile yeniden bir araya gelmiştir. Uzun yıllar boyunca birbirine yakıştırılan bu ikili, söz konusu filmle birlikte büyük ilgi görmüştür.

2005 yılında Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın yönettiği "Sinema Bir Mucizedir" adlı yapımda, Fatma Girik ile birlikte başrolleri paylaşan Kadir İnanır, önemli bir rol üstlendi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin