Almanya'nın en güzel kadını İranlı bir göçmen oldu: Kazandığıma inanamıyorum

Almanya'nın en güzel kadının İranlı göçmen Apameh Senauer oldu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın en güzel kadını İranlı bir göçmen oldu: Kazandığıma inanamıyorum

Almanya'da düzenlenen güzellik yarışmasında zaferi Berlin'de yaşayan ve henüz 6 yaşındayken ailesiyle İran'dan Almanya'ya taşınan Apameh Senauer oldu.

Miss Almanya 2024 yarışmasında zaferini ilan eden Senauer'in geçmişi ve kariyeri gündem oldu. 39 yaşında tacı kazanan Senauer 15 bin kadını geride bırakmayı başardı.

Alman bir eşi olan ve iki çocuk sahibi olan genç kadın, "Kazandığıma inanamıyorum" dedi. Mimarlık yapan Senauer, 25 bin euroluk ödülün de sahibi oldu.
Genç kadının İran'daki kadın haklarının ihlaline tepki gösterdiği belirtildi. Senauer geçmişte İran yönetimini eleştiren yürüyüşlere katılmıştı.

Bu yıl yaş sınırının kaldırıldığı yarışmaya Hamburg'dan katılan 42 yaşındaki Mignon Kowollik en yaşlı katılımcı olmuştu.

Senauer'in İran'daki kadınların haklarını korumak için yaptığı açıklamalar gündem olurken genç kadın, göçmen çocukların neler hissettiğini bildiğini ve bu konuda çalışmalar yapmak istediğini söylemişti. Hayatı boyunca birçok engelle karşılaştığını söyleyen Senauer, "Tek bir mottom var o da 'devam et'" ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin