SONDAKİKA Usta Oyuncu hayatını kaybetti. Selena dizisinin Yüce Honos’uydu. Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında vefat etti. Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Türk sinema tarihinde önemli rollerde yer alan ve son olarak Selena dizisinde Yüce Honos'u canlandıran usta Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu İstanbul'da vefat etti. Yıldızoğlu, 1933 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğmuştu.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Usta Oyuncu hayatını kaybetti. Selena dizisinin Yüce Honos’uydu. Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında vefat etti. Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Türk Sinema tarihinde önemli rollerde yer alan usta isim Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı İstanbul’da hayatını kaybetti.

Usta isim Yıldızoğlu’nun hayatını kaybettiğini kızı Sibel Aybar, telefonla bağlandığı bir televizyon programında haberi doğruladı. Yıldızoğlu’nun cenazesinin Pazartesi günü Levent’te kılınacak namazın ardından son yolcuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 1933 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de büyük çocuğu olarak doğmuştur. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendir. 1952′de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara'ya tayin olur, ve Ankara'ya taşınırlar. Böylece liseyi Kavaklıdere'deki lisede okur.

Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okur ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bırakır. Askerliğini 1957'deİstanbul'da yedek subay olarak yaptıktan sonra iz komiseri olur. Burada tanıştığı Türkan Suner hanım ile evlenir. Bu evlilikten iki de kızı olur. Ama birkaç yıl sonra boşanır. Ayrılığın ardındanŞener Şen'le birlikte Cihangir'de bir evde üçbuçuk sene geçirir.

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrulile kendi iş yerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilir, seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yılını geçirir tiyatroda.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filimde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır. Türk Sineması'nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkiya vb. yardımcı rollerde oynamıştır.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin