Sanatçı Luka'nın 30. sanat yılına özel 26. kişisel dergisi "Öz" açıldı

200’den fazla ulusal ve uluslararası karma sergiye katılan, yirmi beş kişisel sergi açan, çeşitli sanat projeleri yöneten ve önemli koleksiyonerlerde eserleri bulunan sanatçı LUKA’nın, sanat yaşamının 30. yılına özel 26. kişisel sergisi “ÖZ” Red Rouge Art Galeri’de açıldı!

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Luka'nın 30. sanat yılına özel 26. kişisel dergisi "Öz" açıldı

LUKA’nın, insanın en temel meselesi olan öz kavramına odaklanan resimlerinden oluşan “ÖZ” sergisi, sanatçının çok katmanlı zeminler üzerinde konumlandırdığı figürleriyle izleyiciyi yeni bir evren tasarımına sürüklüyor.

Sanatçı Luka'nın 30. sanat yılına özel 26. kişisel dergisi "Öz" açıldı

Küratörlüğünü Derya Aydoğan’ın üstlendiği ve 17 Şubat’a kadar Red Rouge Art Galeri’de ziyaret edilebilen “ÖZ” başlıklı sergi, aynı zamanda Teşvikiye’de bulunan galerinin açılış sergisi olma özelliğini de taşıyor.

 Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı, öğretim üyesi ve sanatçı Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu (LUKA), son olarak yirmi beşinci kişisel sergisini misafir öğretim üyesi olarak gittiği Ivey Business School’un da yer aldığı Kanada’nın London, Ontario bölgesindeki London Art Space’te gerçekleştirdi.

Sanatçı Luka'nın 30. sanat yılına özel 26. kişisel dergisi "Öz" açıldı - Resim : 2

Türkiye’de ve dünyanın farklı noktalarındaki karma ve solo sergilerinin yanı sıra yürüttüğü uluslararası sanat projeleriyle de adından söz ettiren LUKA, sanat yaşamındaki 30. yılında 26. kişisel sergisi “ÖZ” ile insanın en temel meselesi olan öz kavramına odaklanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler sergi ressam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin