Palazzo Gradenigo'nun Güneştekin Vakfı'na devir teslim töreni gerçekleştirildi: Bu sonbaharda Gunestekin Art Refinery Venice kapılarını açacak

Venedik’in simge tarihi yapılarından Palazzo Gradenigo usta sanatçı Ahmet Güneştekin tarafından satın alınmıştı. Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreni gerçekleşti. Genç sanatçılara bir çok imkan sağlayacak "Gunestekin Art Refinery Venice" 2024’ün sonbaharında kapılarını sanat dünyasına açacak.

Google Haberlere Abone ol
Palazzo Gradenigo'nun Güneştekin Vakfı'na devir teslim töreni gerçekleştirildi: Bu sonbaharda Gunestekin Art Refinery Venice kapılarını açacak

Venedik’in Santa Groce bölgesinde yer alan, asırlar boyu zamana tanıklık eden göz alıcı mimariye sahip  Rönesans dönemi yapılarından Palazzo Gradenigo,  geçtiğimiz aylarda usta sanatçı Ahmet Güneştekin tarafından satın alınmıştı.

Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreni gerçekleşti. Güneştekin Vakfı tarafından "Gunestekin Art Refinery Venice" olarak sonbaharda kapılarını sanat dünyasına yeniden açacak olan Palazzo Gradenigo genç sanatçılara da ilham kaynağı olacak. 

Palazzo Gradenigo'nun devir teslim töreni ile ilgili açıklama yapan Ahmet Güneştekin, "Devir teslim töreninin Venedik Karnavalı'na denk gelmkesi bize büyük mutluluk oldu. Kişisel tarihimde, devlet ve herhangi bir kurum desteği olmadan bu tarz önemli kültür olaylarını gerçekleştirilebileceğine de gördüm, başkalarına da ilham olacağını düşünüyorum.
Tahmininen 2024’ün sonbaharında “Gunestekin Art Refinery Venice” kapılarını sanat dünyasına açacak" ifadelerini kullandı.

Palazzo Gradenigo'nun Güneştekin Vakfı'na devir teslim töreni gerçekleştirildi: Bu sonbaharda Gunestekin Art Refinery Venice kapılarını açacak

Ahmet Güneştekin'in açıklamasının tamamı ise şöyle: "Venedik’in Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreninin Venedik Karnavalı'na denk gelmesi bize büyük mutluluk oldu.
Asırlardır süren bu karnaval dünyanın dört bir tarafından ziyaretçinin de ilgisini çekmekte. Rengarenk kostümler, çeşitli şovlar, danslar ve sabahlara kadar süren eğlenceler...
Yılda 40 milyona yakın ziyaretçi gelen, 365 günün tamamında kültürel faaliyetlerle dünyanın kültür ve sanat şehirlerinin en önemlilerinden biri Venedik.
Kültürel açıdan öngörülen kriterlere uygun yeterliliği aldıktan sonra Palazzo Gradenigo ile ilgili süreç hızlıca başladı bizim için.
Bu sanat olayı, Venedik’te sanat çevrelerinde de heyecan yarattı!
Anahtar devir teslim törenine, bazı akademisyenlerin katılımı da bizi son derece mutlu etti.
Bu önemli gelişmenin Türkiye’nin kültür sanat politikalarına faydası olacağına; kişisel tarihimde, devlet ve herhangi bir kurum desteği olmadan bu tarz önemli kültür olaylarını gerçekleştirilebileceğine de gördüm, başkalarına da ilham olacağını düşünüyorum.
Tahmininen 2024’ün sonbaharında “Gunestekin Art Refinery Venice” kapılarını sanat dünyasına açacak.
Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı da sağlanacak sanat merkezinde. Ayrıca, dünyadan önemli sanat kurum ve vakıflarıyla da işbirliği yaparak ortak programlar yapılacak burada.
Sanat dünyasına ufuk açması dileğiyle bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan mutluyuz."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin