Karlar altında kalmış bir İstanbul’u anlatıyor

Fazıl Say’ın 2012 yılında bestelediği “İstanbul’da Bir Kış Sabahı” isimli eser karlar altında kalmış bir İstanbul’u anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Karlar altında kalmış bir İstanbul’u anlatıyor

Duo Blanc & Noir olarak farklı kültürleri birleştirmek, bununla zenginleşebilmek ve herkese aktarabilmek için yol almaya devam eden piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, Fazıl Say’ın 2012 yılında bestelediği İstanbul’da Bir Kış Sabahı teklisi ile 16 Şubat’ta tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluştu.

Karlar altında kalmış bir İstanbul’u anlatıyor

Eserin melankolik melodisi dinleyiciyi İstanbul’un eski dönemlerine götürürken orta kısımdaki baskın sesli bölümler günümüz İstanbul’unun trafiğini ve gürültülü halini tasvir ediyor. Eserin sonunda piyanonun tiz tınıları ile eser, İstanbul’un olmazsa olmazı martıların seslerini dinleyiciye sunuyor.

Kapak çalışması yapay zekâ ile İstanbul’da Bir Kış Sabahı’nın yansıması olarak Alan Kahlo tarafından tasarlandı.

Karlar altında kalmış bir İstanbul’u anlatıyor - Resim : 2

Daha önce Türk yazar Sait Faik'i anmak için bestelenen oda müzikli tiyatro eserinin açılış teması olarak da kullanılan eserin melodik teması, başı ve sonunda saz, bağlama ve ud gibi Türk çalgılarını anımsatan bir dans motifi sunuyor.

Kara Toprak'ta 1997 yılında ilk kez Fazıl Say tarafından elle piyanonun tellerine dokunarak yapılan surdin tekniğinin kullanıldığı şarkı Duo Blanc & Noir’in yorumu ile dinleyici ile buluşuyor.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin