Kapıda vize nedir, turist vizesi nasıl alınır. Yunanistan'dan 7 günlük turist vizesi izni. Kapıda vize için başvuru evrakları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis temaslarda bulundu. İkili sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunu görüştükleri belirtildi. Bunun ardından turist vizesi nedir ve kapıda vize nedir, nasıl alınır sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı. Peki turist vizesi nasıl alınır? Kapıda vize nasıl alınır?

Google Haberlere Abone ol
Kapıda vize nedir, turist vizesi nasıl alınır. Yunanistan'dan 7 günlük turist vizesi izni. Kapıda vize için başvuru evrakları neler?
DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dizi temaslar için Yunanistan'a gitti.

İki liderin temasından sonra yapılan basın açıklamasında Miçotakis, Türk vatandaşlarının Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutulacağını belirtti.

Peki turist vizesi nasıl alınır? Kapıda vize nasıl alınır?

VİZE NEDİR?

Vize yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesine denir. Konsolosluklar veya aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler veya havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile vize başvurusu gerçekleştirilir.

SINIR KAPISINDA VİZE NE DEMEK?

Sınır kapısında vize yabancı ülkelerin sınır kapısında alınabilecek vize türüdür. Yurt dışına giden vatandaşların, ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince belirli güne dek talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurulur. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının mümkün olabilmesi adına bazı prosedürler bulunuyor. Vize başvurusu yapacak kişinin gerekli belgelere sahip olması gereklidir.

Sınır kapısında vize alabilmek için öncelikle bu prosedürleri uygulayan ülkelere gitmek ve vize ücretini ödemek gerekli. Bazı ülkeler sınır kapısında 30 güne kadar ülkeye giriş izni verirken bazı ülkeler ise 4 aya kadar ülkede kalış süresi verebilmektedir.

KAPIDA VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kapıda vize için gerekli evraklar ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak genel olarak kapıda vize için istenen evraklar şu şekildedir:

Pasaport (en azından 1 yıllık)
Pasaport fotokopisi
Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu
Vize ücreti için gerekli döviz
Otel rezervasyonu
Gidiş-dönüş uçak bileti
En az 3 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
Seyahat sağlık sigorta poliçesi
En az 3 aylık banka hesap döküm belgeleri

KAPIDA VİZE ÜCRETİ NE KADAR?

Kapıda vize ücretleri ülkeden ülkeye ve yıldan yıla değişir. Gitmek istediğiniz ülkenin vize ücretini, ülkeye ait konsolosluk sayfasından sorgulayabilirsiniz.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin