Hayat, Yer Eksi İki, Wonka... Bu hafta vizyon çok renkli... Tam 7 yeni film gösterimde!

Aralık ayını yarıladığımız 15 Aralık hafta sonunda vizyon oldukça renkli... Dramdan aksiyona; fantastikten animasyona tam 7 film seyirciyle buluşuyor. Zeki Demirkubuz'un yıllar sonra gelen filmi Hayat'tan Wonka efsanesine işte haftanın filmleri...

Hayat, Yer Eksi İki, Wonka... Bu hafta vizyon çok renkli... Tam 7 yeni film gösterimde!

Zeki Demirkubuz'un 7 yıl aradan sonra gelen Hayat'ı; Nefes: Vatan Sağolsun'dan 14 yıl sonra yeniden Mehmetçik destanını canlandıran Nefes: Yer Eksi İki; Johnny Depp'li Charlie'nin Çikolata Fabrikası'ndan tam 18 yıl sonra hikayenin başına dönen Wonka haftanın öne çıkan yapımları arasında yer alıyor.

HAYAT

Masumiyet", "Kader", "Yeraltı" gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Zeki Demirkubuz'un 2016 tarihli Kor'un tam 7 yıl sonra gelen Hayat'ı, vizyonun en heyecan verici yapımlarından biri olarak başı çekiyor.

Zeki Demirkubuz'un yazıp yönettiği filmin başrolünde eş zamanlı olarak Hudutsuz Sevda ve Kuş Uçuşu projelerinde de izlediğimiz, son günlerin yükselen genç yıldızı Miray Daner yer alıyor. Film, kendisine dikte edilen hayatı reddederek evinden kaçan genç kız, onu aramaya koyulan annesi ve nişanlısının hikâyesini anlatıyor.

Hayat, Yer Eksi İki, Wonka... Bu hafta vizyon çok renkli... Tam 7 yeni film gösterimde!

NEFES: YER EKSİ İKİ

2009 yılında gösterime girdiğinde büyük ses getiren Nefes: Vatan Sağolsun'un görece devam filmi Nefes: Yer Eksi İki haftanın dikkat çeken bir diğer yerli yapımı.  Ozan Uzunoğlu'nun yönetmen koltuğuna oturduğu filmin başrollerinde Murat Yıldırım, Bestemsu Özdemir, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat, Eren Hacısalihoğlu gibi isimler yer alıyor. 

Film, yine terörle mücadele konusunu merkeze alsa da bu kez bir savaş muhabirinin de dahil olmasıyla bir yan hikaye gelişiyor. 

WONKA

Roald Dahl'ın ölümsüz romanı Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın 2005 yılındaki Tim Burton yönetmenliğinde, Johnny Depp başrolündeki aynı adlı filmi çok sevilmişti.

Şimdiyse neredeyse aradan geçen 20 yılın ardından aynı kitap bu kez  ünlü çikolata fabrikası sahibi Willy Wonka'nın gençliğine odaklanıyor.  Başrolünde son yılların yükselen yıldızı Timothée Chalamet'in yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Oliva Colman, Hugh Grant gibi Hollywood yıldızlar dikkat çekiyor.

Hayat, Yer Eksi İki, Wonka... Bu hafta vizyon çok renkli... Tam 7 yeni film gösterimde! - Resim : 2

KEDİLER MÜZEDE

Haftanın iki animasyonundan ilki bir Rus yapımı olan Kediler Müzede...   Yaşadıkları yeri basan selden eski bir piyanoya sığınarak kurtulan kedi Vincent ve fare Maurice'in bir müzeye kadar varan serüvenini anlatan film çocuklara sanat sevgisini de aşılamayı hedefliyor.

KRAL FİL

Haftanın bir diğer animasyonu, bir İran, Lübnan ve Malezya ortak yapımı Kral Fil bu türde her zaman karşımıza çıkmayan ülkeleri bir araya getiriyor. Kral olma yolunda türlü zorluklarla mücadele eden bir filin hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini  Hadi Mohammadian üstleniyor.

GÜNEŞİ BEKLERKEN - SİMİTÇİ

Hayat, Yer Eksi İki, Wonka... Bu hafta vizyon çok renkli... Tam 7 yeni film gösterimde! - Resim : 3

Yönetmenliğini Serkan Özarslan'ın yaptığı oyuncu kadrosunda Gürbey İleri, Tolga Güleç, Ece Gökçen gibi isimlerin yer aldığı dram türündeki Simitçi gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlandı. Film, 12 Eylül darbesinin yaşandığı gece haksız yere tutuklanıp hapse atılması ve akabinde yaşanan olaylar anlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin