Gürşat Özdamar'dan stop motion film atölyesi! Çocuklar yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrenecek

Sinema alanında çocuklarla sayısız çalışma yürüten yönetmen, yazar ve eğitmen Gürşat Özdamar, Stop Motion – Çocuklarla Sinema adlı kitabı kapsamında 8-12 yaş aralığındaki çocuklarla bir sinema atölyesi gerçekleştirecek! İBB Kütüphane işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz atölye çalışması, 20 Aralık Çarşamba günü saat 16.00’da Eyüpsultan’da bulunan İBB Hasan Hüseyin Korkmazgil Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Gürşat Özdamar'dan stop motion film atölyesi!  Çocuklar yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrenecek

Düzenlediği atölyelerle her yaştan çocuğun sinemayı eğlenerek öğrenmesine ve film yapımını deneyimlemelerine önayak olan Gürşat Özdamar’ın çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de faydalanabileceği, uygulamaya dayalı kitabı Stop MotionÇocuklarla Sinema, Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk logosuyla okurlarla buluşuyor.

Gürşat Özdamar'dan stop motion film atölyesi!  Çocuklar yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrenecek

Hem stop motion tekniği hakkında tarihsel ve teorik bilgileri aktaran hem de eğlenceli etkinliklerin yer aldığı kitap, okurları sinemayı var eden bu temel yöntemle tanıştırmayı amaçlıyor.

Gürşat Özdamar, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16.00’da Eyüpsultan’da bulunan İBB Hasan Hüseyin Korkmazgil Kütüphanesi’nde gerçekleştireceği sinema atölyesinde, çocuklar yönetmenliğe ilk adımlarını atmaya davet ediyor.

Gürşat Özdamar'dan stop motion film atölyesi!  Çocuklar yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrenecek - Resim : 2

Çocuklar, kendilerini ifade etmelerini ve yaşama dair sorular sormalarını sağlayan
önemli bir sanat olan sinemaya dair temel bilgileri öğrenecekleri çalışmada, bir stop
motion film yapımını deneyimleyerek beraber üretmenin coşkusunu da yaşayacaklar.



 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin