Gürşat Özdamar, 10 Ocak'ta "Stop Motion - Çocuklarla Adım Adım Sinema" etkinliğinde çocuklarla buluşuyor

Sinema alanında çocuklarla sayısız çalışma yürüten yönetmen, yazar ve eğitmen Gürşat Özdamar, Stop Motion – Çocuklarla Sinema adlı kitabı kapsamında 9-12 yaş aralığındaki çocuklarla sinema atölyeleri düzenliyor! Ücretsiz atölye çalışması, 10 Ocak Çarşamba günü saat 16.00’da Bağcılar’da bulunan İBB Nasrettin Hoca Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Çocuklar, Gürşat Özdamar eşliğinde bir stop motion film yapımını deneyimleyerek beraber üretmenin coşkusunu yaşayacaklar.

Google Haberlere Abone ol
Gürşat Özdamar, 10 Ocak'ta "Stop Motion - Çocuklarla Adım Adım Sinema" etkinliğinde çocuklarla buluşuyor

Düzenlediği atölyelerle her yaştan çocuğun sinemayı eğlenerek öğrenmesine ve film yapımını deneyimlemelerine önayak olan Gürşat Özdamar’ın çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de faydalanabileceği, uygulamaya dayalı kitabı Stop Motion – Çocuklarla Sinema, Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk logosuyla okurlarla buluşuyor.

Gürşat Özdamar, 10 Ocak'ta "Stop Motion - Çocuklarla Adım Adım Sinema" etkinliğinde çocuklarla buluşuyor

Hem stop motion tekniği hakkında tarihsel ve teorik bilgileri aktaran hem de eğlenceli etkinliklerin yer aldığı kitap, okurları sinemayı var eden bu temel yöntemle tanıştırmayı amaçlıyor.

Gürşat Özdamar’ın, kitap kapsamında düzenlediği ve çocukları yönetmenliğe ilk adımlarını atmaya davet eden atölye çalışmaları da yoğun ilgi görüyor.

Gürşat Özdamar, 10 Ocak'ta "Stop Motion - Çocuklarla Adım Adım Sinema" etkinliğinde çocuklarla buluşuyor - Resim : 2

Gürşat Özdamar’ın 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 16.00’da, Bağcılar’da bulunan İBB Nasrettin Hoca Kütüphanesi’nde gerçekleştireceği sinema atölyesinde çocuklar, kendilerini ifade etmelerini ve yaşama dair sorular sormalarını sağlayan önemli bir sanat olan sinemaya dair temel bilgileri öğrenecekler.

Çocuklar, bir stop motion film yapımını deneyimleyerek beraber üretmenin coşkusunu da yaşayacakları atölyede renkli kâğıtları, boya kalemlerini, renk renk oyun hamurlarını, hatta sebze- meyveleri ve en çok da hayal güçlerini kullanacaklar.

“Stop Motion – Çocuklarla Adım Adım Sinema” atölyesi, resme ya da fotoğrafa meraklı, yeni bilgiler edinme konusunda sabırlı, elindeki malzemeyi arkadaşlarıyla paylaşmayı bilen, öykü
dinlemeye ya da anlatmaya hevesli 9-12 yaş aralığındaki tüm çocukların katılımına
açık.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin