Güldestan, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında sahnelendi.. Büyük beğeni kazandı…

Devlet Opera ve Balesi’nin en popüler eserlerinden biri olan, Türkiye’nin çağdaş ve geleneksel kültürünü yurt dışına tanıtma amacıyla yapılmış “Güldestan”, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında gerçekleştirdiği turne ile, Budapeşte Ulusal Tiyatrosu’nda başarıyla sahnelendi. Güldestan geçtiğimiz gün bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Salonunda sahnelenerek, seyircilerin beğenisini kazanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Güldestan, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında sahnelendi.. Büyük beğeni kazandı…

Macaristan Büyükelçisi Sayın Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün ve Genel Müdür Yrd. Volkan Ersoy‘un da katıldığı gecede, koreografisi Beyhan Murphy’e müzik düzenlemesi Mercan Dede’ye ait türk mistik  kültürünü, uluslararası platforma tanıtan modern dans drama yapıtı olan “Güldestan”, Macar seyircisi tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Güldestan, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında sahnelendi.. Büyük beğeni kazandı…

2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul Devlet Opera Balelerinden oluşan bir kumpanya ile sahnelediği bir “müzik ve dans prodüksiyonu” olarak tanımlanmış ve hayata geçirilmiştir. 20 yıldır sahnelerde kalmış olan bu dinamik ve renkli prodüksüyon, bu güne kadar Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir, Arnavutluk ve Fransa’da sahnelenmiştir.

Güldestan, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında sahnelendi.. Büyük beğeni kazandı… - Resim : 2

Güldestan’ı popüler yapan, modern ve klasik olanı birleştirmesinin yanı sıra, eserde iç içe geçen elektronik müzik ve geleneksel müzik yaklaşımıyla,  sahne sanatları alanında  benzersiz ve ilk olmasıdır.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin