Greenify Festival, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor

2017 senesinden bu yana düzenlenen doğa konseptli festival serisi “Greenify”, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor. 13 Eylül Cuma günü, Epifoni organizasyonu ile KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek festival, bestelerinde caz, electronica, trip hop ve ambient gibi eksenleri bir araya getirerek müzik türlerinin sınırlarını zorlayan “The Cinematic Orchestra”yı ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Greenify Festival, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor

Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından İngiliz The Cinematic Orchestra'nın eserleri,  "Grey’s Anatomy", "Criminal Minds" ve "Ugly Betty" gibi bilinen onlarca dizide kullanıldı. The Cinematic Orchestra'nın en önemli özelliklerinden birisi hiç şüphesiz, ekipte yer alan müzisyenlerin gerçek birer virtüöz olmaları ve dolayısıyla stüdyoda kaydedilen muhteşem bestelerini büyüleyici ve hipnotize edici bir canlı performansla izleyicilere aktarabilmesi. Grup ayrıca müzik tarihinin yazıldığı yer olarak addedilen The Royal Albert Hall sahnesinde ve Sonar, Fuji Rock, Montreux Jazz Festival, Big Chill gibi dünyanın önemli festivallerinde önde gelen grup olarak tarihte yerine aldı ve bu zamana kadar yüzlerce sanatçıya ilham oldu.

Greenify Festival, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor

Festivalin diğer önemli konukları ise Yunanistan’ın kalıplara sığamayan deneysel indie müzik grubu “No Clear Mind” ve post-rock, elektronika, sinematik melodiler ve akıldan çıkmayan kompozisyonların yenilikçi füzyonuyla tanınan Londra merkezli “Electric Litany” olacak.

Nihilist, bilinç akışına yol açan tınılarıyla ünlenen ve ülkemizde de fanatik bir takipçi kitlesine sahip olan, daha önceki konserlerinin biletleri günler önce tükenen No Clear Mind, huzur verici melodileri ve özellikle 'Dream is Destiny' şarkılarıyla popüler.

Greenify Festival, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor - Resim : 2

Electric Litany ise, müzik sahnesine 2010 yılında ilk albümleri "How to Be a Child and Win the War" ile giriş yaptı. Bu albüm büyük beğeni topladı ve kısa bir süre sonra Interpol'ün de destek verdiği bir Avrupa turnesine çıktı.  Heyecan verici performansları festival izleyicileri üzerinde silinmez bir etki bıraktı ve Electric Litany'nin kaçırılmayacak bir canlı performans olduğunu kanıtladı. Grubun “Enduring Days You Will Overcome” isimli albümünde Pink Floyd, The Beatles gibi ismlerin ses mühendisliğini yapmış olan efsane isim Alan Parsons co-producer olarak yer aldı. Ayrıca Electric Litany, 2020 yılında Demeter International Film Festival’inde  “Refugee” ve “Sealight” şarkıları ile en iyi müzik videosu ödülünü aldı.

Greenify Festival, kent içinde müziğe doymak isteyenlerin imdadına koşuyor - Resim : 3

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin