Goethe, Schiller, Hegel... Almanya'nın en ünlü düşünürlerinin yaşamları ve aşkları bu kitapta toplandı...

Tarihçi ve yazar Andrea Wulf’un, büyük bilim insanı Alexander von Humboldt’un hayatını anlatırken çağdaş doğa ve türlerin ilişkiselliği açısından günümüz doğa anlayışına da ışık tuttuğu biyografik çalışması Doğanın Keşfi, daha önce Ayrıntı Yayınları’nın Bilim dizisi kapsamında okurlarla buluşmuştu. Şimdi de Wulf’un Muhteşem İsyankârlar adlı kitabı, Bartu Şanlı’nın çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’nın Felsefe dizisi kapsamında yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Goethe, Schiller, Hegel... Almanya'nın en ünlü düşünürlerinin yaşamları ve aşkları bu kitapta toplandı...

Andrea Wulf’un,18. yüzyılda Almanya’da bir araya gelen ve romantizm kavramını ortaya atan, bir grup olağanüstü düşünürün yaşamlarına ve aşklarına ışık tutan çalışması Muhteşem İsyankârlar, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı! Muhteşem İsyankârlar, bireysel yaratıcılığın ve özgürlüğün muazzam olanaklarını ve muazzam risklerini birlikte keşfeden, müşterek-felsefeyi parlak zihinlerinden süzen Goethe, Schiller, Hegel gibi düşünürlerin isyankârlıklarını derinlemesine ele alıyor.

Goethe, Schiller, Hegel... Almanya'nın en ünlü düşünürlerinin yaşamları ve aşkları bu kitapta toplandı...

Wulf’unincelikli bir araştırma sonucunda, akıcı bir anlatımla kaleme aldığı çalışması,  sonsuza dek dönüştüren bir zihin devriminin fitilini ateşleyen bu isimlerin, Almanya’nın küçük üniversite şehri Jena’da kesişen hikâyelerini anlatıyor. Muhteşem İsyankârlar, sadece o dönemi değil, bugünümüzü anlamak için de okunması gereken bir kitap

Tarihçi ve yazar Andrea Wulf’un, büyük bilim insanı Alexander von Humboldt’un hayatını anlatırken çağdaş doğa ve türlerin ilişkiselliği açısından günümüz doğa anlayışına da ışık tuttuğu biyografik çalışması Doğanın Keşfi, daha önce Ayrıntı Yayınları’nın Bilim dizisi kapsamında okurlarla buluşmuştu.

Goethe, Schiller, Hegel... Almanya'nın en ünlü düşünürlerinin yaşamları ve aşkları bu kitapta toplandı... - Resim : 2

Şimdi de Wulf’un Muhteşem İsyankârlar adlı kitabı, Bartu Şanlı’nın çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’nın Felsefe dizisi kapsamında yerini aldı.

Muhteşem İsyankârlar, Almanya’nın en parlak zihinlerinin yaşamlarını ve aşklarını ortaya koyuyor: Goethe, Schiller, Fichte, Novalis,Schlegel, Schelling ve Hegel.Küçük üniversite şehri Jena’da çevrenin merkezinde Caroline adında özgür ruhlu, üç kez evlenmiş bekâr-ruhlu, yaşamı tamamen ona ait bir anne vardı.

Caroline, Andrea Wulf’un ruh eşi. Bu durum, yazar ve konunun mükemmel bir eşleşmesi: Şen, yaşamı olumlayan, özgürlük sevdasına sahip bir güç.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin