Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko'dan Türk hayranlarına mesaj var; "Bu şarkıyla size teşekkür etmek istedim"

Zamanımızın büyülü piyanisti, dünyaca ünlü Rus sanatçı Evgeny Grinko, Bir Aşık Veysel klasiği Uzun İnce Bir Yoldayım'ı 17 Mayıs'ta yayınlıyor. Grinko, Aşık Veysel'in eserini seçmesinin sebebini şarkının sözlerinin kendisini çok etkilemesi olarak açıklıyor. Sanatçı bu şarkıyla konserlerine gelen Türk dinleyicilerine bir teşekkür niteliği taşıdığını söylüyor. Eser, sanatçının kendisi tarafından düzenlenmiş ve kaydedilmiş bir piyano versiyonu olarak diskografisinde özel bir yeri işaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko'dan Türk hayranlarına mesaj var; "Bu şarkıyla size teşekkür etmek istedim"

Daha önceden yayınladığı Outtakes EP'sinde İran şarkısı Jane Maryam'ı dahil eden sanatçı, bu kez de Türkiye'den bir parça dahil etmek istedi. Sanatçı, bu şarkı ile yıllardır konserlerine gelen, albümlerini alan Türk dinleyicilerine teşekkür etmek istiyor.

Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko'dan Türk hayranlarına mesaj var; "Bu şarkıyla size teşekkür etmek istedim"

Grinko, Aşık Veysel'in eserini seçmesinin sebebini şöyle açıklıyor; "Öncelikle şarkının sözleri beni çok derinden etkiledi ve de Aşık Veysel'in müzikal yaklaşımını kendime yakın hissettim. Şarkıyı her ne kadar enstrümantal olarak kaydetmiş olsam da sözleri hayatı çok sade ama etkileyici bir dille anlatıyor. Ayrıca Türkiye'de, Azerbaycan'da ve İran'da verdiğim konserlerde kat ettiğim binlerce kilometre beni bu şarkıya daha da yakın hissettirdi. Aslında bu şarkıyla bugüne dek konserlerime gelen Türk dinleyicilerime bir teşekkür etmek istedim." 

Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko'dan Türk hayranlarına mesaj var; "Bu şarkıyla size teşekkür etmek istedim" - Resim : 2

Bu şarkı, sanatçının 3 şarkılık Outtakes 2 isimli kısa albümünden yayınlanacak ilk çalışma olarak dikkat çekiyor. Bu EP'deki diğer iki şarkı sanatçının Once Upon A Time ve Velvet Elephant şarkılarının farklı versiyonlar olacak.Outtakes 2 albümü sanatçının 2018'de yayınladığı Outtakes isimli albümün devamı niteliğinde bir kısa albüm. Outtakes 2'nin tamamı ise 21 Haziran 2024'te yayınlanacak. Albümdeki tüm şarkılar yalnızca dijital platformlarda yer alacak.

Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko'dan Türk hayranlarına mesaj var; "Bu şarkıyla size teşekkür etmek istedim" - Resim : 3

Kariyerinde yeni bir yola girmenin eşiğinde olan başarılı piyanist, bu dönüşüm öncesi eski kayıtlarından 2 şarkıyı yayınlamak istedi. Evgeny Grinko ilk kez Kasım 2013'te konser verdiği Türkiye'de bugüne dek 158 kez konser verdi. Edirne'den Van'a, Hatay'dan Trabzon'a kadar birçok şehri ziyaret etti. Sanatçı, Outtakes 2'nin yayınlanmasından hemen sonra ilk Avrupa konserini  27 Haziran 2024'te Berlin'de verecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin